İnsanlar Uçabilir, iddialı bir macera savaş oyununun iptal edilmesinden dolayı 16,5 milyon dolar kaybetti

İnsanlar Uçabilir, iddialı bir macera savaş oyununun iptal edilmesinden dolayı 16,5 milyon dolar kaybetti

Polonya edisyonu Eurogamer, ünlü stüdyo People Can Fly’ın içinde bulunduğu oldukça üzücü durumu bildiriyor. Bulletstorm ve orijinal Painkiller’ın yaratılmasında rol oynayan stüdyo, bilim kurgu nişancısı Outriders’ın piyasaya sürülmesinden sonra hemen yedi büyük proje üzerinde çalışmaya başladı ve bugün bunlardan birinin iptal edildiği duyuruldu. People Can Fly resmi olarak, macera ve savaş odaklı AAA aksiyon oyunu olan, Projek Dagger adı altında geliştirilen oyunun geliştirilmesini durdurdu.

İlk olarak Projek Dagger, yayıncı Take-Two’nun desteğiyle stüdyoda geliştirildi, ancak şirket 2022’de projeye ilgisini kaybetti. People Can Fly, geliştirmeyi tamamen kendi başlarına üstlenmeye ve oyunun bağımsız bir şekilde piyasaya sürülmesiyle uğraşmaya çalıştı, ancak bu onlar için aşılması zor bir görev haline geldi. Macera dolu aksiyon oyunu, geliştirme sürecinin son aşamasında olmasına rağmen, yetersiz finansman ve yoğun çalışma yükü nedeniyle artık üzerinde çalışılmıyor. Bu oyunun iptali, stüdyo için 16,5 milyon dolarlık zarara ve People Can Fly hisselerinin %12 oranında düşmesine neden oldu.

Çalışmaların durdurulması, PCF’nin uygulamaya koyduğu projelerin gelişim planlarının gözden geçirilmesi ve projenin yönlendirilmesinin yeniden belirlenmesi sonucu, projenin büyüklüğü ve ticari potansiyeliyle ilgili yetersiz sonuçların ardından yapılan değişikliklerdir.

— People Can Fly temsilcileri bildirdi.

Buna rağmen, stüdyonun farklı tür ve ölçekte yaklaşık altı duyurulmamış projesi üzerinde çalışmaya devam ettiği biliniyor. People Can Fly’ın Square Enix ile ortak projeleri olan Bifrost, Victoria ve Gemini üzerinde çalıştığı biliniyor.