Instagram Artık Düzenli Hesaplar Gibi Hashtag’leri İzlemenize Olanak Tanıyor

Instagram Artık Düzenli Hesaplar Gibi Hashtag’leri İzlemenize Olanak Tanıyor

Özellik daha önce sessizce test edildi, ancak şimdi genel kullanıcı tabanına aktarıldı. Bir hashtagi, arkadaşınızı izlediğiniz gibi takip edebilirsiniz: İstediğiniz bir konuyu arayın veya Instagram yayınında bir karma etiketi tıklayın. Karma etiketi takip etme seçeneği ile yeni bir sayfa açılır. Özet akışınızdaki karma etiketteki üst mesajların ve son hikayelerin ikisini de göreceksiniz ve herhangi bir kullanıcıyla aynı şekilde, istediğiniz zaman yayınını kaldırabilirsiniz.

The Verge‘ye göre, Matthew Ogle bu özelliğin sorumluluğunu üstlendi; Spotify ‘da Discover Weekly playlist’in arkasındaydı ve her hafta her dinleyicinin kişiselleştirilmiş bir çalma listesini düzenlemek için çalışıyordu. Ogle Instagram’ın hashtag’lerine de aynı dokunuşu getirmek istiyor.

Mahremiyete ilişkin endişeleriniz varsa, bir not: Takip ettiğiniz hashtaglar, Instagram’da profilinizi kontrol eden herkes tarafından görülebilir. Bunu kapatmanın bir yolu varmış gibi görünmüyor ancak profiliniz gizli olarak ayarlanırsa, yalnızca takipçileriniz takip ettiğiniz hashtag’ları görebilir.

Kaynak: 1