Intel Extreme Masters, League of Legends etkinliklerine bu sezonda yer vermeyecek!

Intel Extreme Masters, League of Legends etkinliklerine bu sezonda yer vermeyecek!

Esports organizasyonu IEM (Intel Extreme Masters), Reddit’en yapılan duyuruya göre 2011’den beri ilk kez bu sezon League of Legends etkinliklerine yer vermeyecek. Ancak bu değişiklik, LoL’e karşı azalan ilginin bir sonucu değil, Riot’un giderek sıkışıklaşan takvimi ile alakalı çakışmaların sonucu.

Duyuru şöyle: ‘’Sezon dışı mevcut LoL düzenlemesinde, Kore ve Çin ekipleri kilitlenerek turnuva yaparken Batılı oyuncular ticaret veya tatil yapıyorlar. Bu sınırlamaların etrafında çalışmamız, ilerlemenin doğru yol gibi gözükmediğini ortaya koyuyor. 2017 yılındaki etkinliklerimiz, profesyonel LCS takımlarının rekabet edebilecekleri bir dönemde olmayacak. Riot’la yapılan görüşmelerde LCS’nin Katowice için duraklamayacağı da belirlenmiş durumda. Bu da 2011’den beri ilk kez LoL’un orada olmayacağı anlamına geliyor. “

Mesaj, LoL’ün, IEM’in büyümesinde önemli bir rol oynayn parça olduğunu ön plana çıkarıyor ve oyunun gelecek sezonlarda etkinliğe geri dönmesi için kapıyı açık bırakıyor. “Bunu yazarken, ileride IEM’de LoL etkinliklerini gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğimizden emin değilim. LCS etrafındaki olayları planlamak daha kolay hale gelirse, kesinlikle kesinlikle bunu yapmaktan memnun olurum” diyor.

Öyle olması pek muhtemel gözükmüyor. Riot tarafından paylaşılan bir mesaj, Rift Rivals isimli yeni bir bölgesel yarışmanın başlatılacağını da söylüyor ve, “geçmişteki epik anları hatırladığımız ve yaşattığımız halde, önümüzdeki sezon için çekilmenin doğru yol olduğuna inanıyoruz,” diyor. Daha da önemlisi stüdyo, uzun vadeli bir gelecek için kendi fikirlerine ve turnuvalarına sıkıca odaklanmış gibi görünüyor.

Riot’ şöyle demekte:

 “Bizim hedefimiz, bölgesel oyunları, farklı bölgelerin en iyi ekiplerini oluşturan sürekli yüksek kaliteli uluslararası etkinlikler ile dengelemektir. Bölgesel oyun hayranlar ve profesyoneller/takımlar arasında anlamlı bağlantılar oluşturur ve kısa vadenin ötesinde bir lig için kritik olan, daha derin ekip yatırımları ve daha yüksek oyuncu maaşları gibi olumlu şeylere teşvik eder. Uluslararası etkinlikler, dünyanın en iyi takımlarından en üst seviyedeki oyunun heyecan verici görüntüleridir.

2018 yılına ve ötesine baktığımızda, mevsimlerin bölgesel ve uluslararası etkinlikler etrafında şekillendirilmesinin yolunu artırabileceğimiz inancındayız. Dolayısıyla bu konuyu ele almak için birkaç adım atıyoruz. Bazıları acil, bazıları da uzun vadede.”

Aynı şekilde, pro oyuncuların bitmediğinden emin olmak için varolan bölgesel eylemlerin üzerine daha fazla uluslararası yarışmalar kazandırmaz. “2017’de prolar için kesintisiz bir off-season oluşturmak, IEM’den çekilme kararımızın ardındaki faktörlerden birisi. Ayrıca, off-season olması takımların potansiyel liste değişikliklerini değerlendirmeleri ve oyuncuların kariyer seçeneklerini değerlendirmeleri için önemli bir süreçtir. Görev değişikliği yapmak zorunda oldukları süreyi önemli ölçüde kısaltarak off-season’ı prolar için daha stresli bir hale getirmek istemiyoruz.”