Intel, FPS’yi Tüm Ayarları Yükselten ve Halojenleri Önemli Ölçüde Azaltan XeSS 1.3’ü Çıkardı

Intel, FPS’yi Tüm Ayarları Yükselten ve Halojenleri Önemli Ölçüde Azaltan XeSS 1.3’ü Çıkardı

Çarşamba günü Intel, Intel Arc “Alchemist” ve Core Ultra “Meteor Lake” işlemcilerinde kullanılan ayrık grafik işlemcileri ve Intel Arc iGPU için XeSS 1.3 performans güncellemesini piyasaya sürdü. Yeni supereşleşme teknolojisi, görüntü kalitesini belirlenen çözünürlüğe göre iyileştiren ölçekleyiciye çeşitli iç iyileştirmeler getiriyor. Intel, bu geliştirilmiş ölçekleyiciyi her önceden belirlenmiş performans ayarının çözünürlük ölçeğini değiştirmek için kullanarak her performans ayarı için performansı iyileştiriyor; ayrıca hem çözünürlük ölçeğinin uçlarında hem de yeni önceden belirlenmiş ayarlar ekliyor. Şirket, XeSS 1.3 SDK’yı GitHub’da yayınladı, böylece geliştiriciler bu teknolojiyi inceleyip oyunlarına entegre edebilirler.

XeSS 1.3 güncellemesi, geliştirilmiş bir ölçekleyiciye dayanmaktadır. Intel, yeni yapay zeka modelleri, özellikle ölçeklenmesi zor unsurlarla yeni optimizelemeler ve ek ön eğitimler eklediğini belirtiyor (örneğin, büyük miktarda alfa piksel içeren dokular gibi öğeler). Güncellenmiş ölçekleyici daha iyi ayrıntı yeniden yapılandırma, daha iyi AA, daha az hale ve gelişmiş kararlılık sağlıyor. Daha sonra Intel, bu özellikleri kullanarak tüm önceden belirlenmiş ayarlarının çözünürlük ölçeğini değiştirdiğini ve bu değişikliklerin ayrıntılı olarak aşağıdaki tabloda açıklandığını söylüyor. Ultra Performance, önceki XeSS sürümlerinde bulunmayan 3.0 kat artışla çözünürlüğü ölçeklendiren yeni bir ayarı tanıttı. Ölçekleme olmayan, yalnızca ölçekleyiciyi bir cilalama olarak tamamen uygulayan Native AA modu ise spektrumun diğer ucunda bulunmaktadır – temel olarak Intel’in DLAA yaklaşımı.

Çözünürlüğün ölçeklenmesi, ölçekleyicinin büyüklüklüğünü artırarak oyunun daha düşük bir çözünürlükle görselleştirilmesi anlamına gelir, böylece ölçekleyici sihir yapabilir. Daha düşük çözünürlükte renderlanması, performansın artmasına neden olur. Intel, XeSS 1.3’ü popüler birkaç oyunla belirlenen ayarlarla iç testlerde kullandı, ve tüm yeni ayarlarını (yeni çözünürlük ölçekleri) Cyberpunk 2077 ile gösterdi.