InZoi Geliştiricileri, The Sims’in Gelecekteki Rakibi Hakkında Yol Haritası ve Karakter Yaratıcısı Hakkında Konuştular

InZoi Geliştiricileri, The Sims’in Gelecekteki Rakibi Hakkında Yol Haritası ve Karakter Yaratıcısı Hakkında Konuştular


Krafton, InZoi adlı gelecek simülasyon oyununun geliştirme planını ve bazı önemli özelliklerini açıkladı. InZoi’nin ne zaman piyasaya sürüleceği belirtilmemiş olsa da, yol haritası, The Sims’in rakibi olarak sunabileceği tüm gelişmiş özelliklere daha detaylı bir bakış sağlıyor.

Yol haritasında sunulan ana özellikler arasında araçlar, grup etkinlikleri, kader sistemi, şehir düzenleme ve stüdyo bulunmaktadır. Videoya eşlik eden basın açıklamasına göre, oyunun insan benzeri karakterleri “Zoi” olarak adlandırılan karakterler, araba sürmek ve arabayla gitmek gibi yeteneklere sahip olacaklar ve hem birinci şahıs hem de üçüncü şahıs kamera seçeneklerine sahip olacaklar. Videoda, Zoi’nin satın alabileceği bazı çarpıcı araçlar da gösteriliyor.

Daha eğlenceli bir konuya geçersek, geliştiriciler oyun içindeki grup etkinlikleri hakkında biraz daha fazla bilgi ve ilişkiler mekaniği hakkında bilgi sundular. Videodan anlaşıldığı kadarıyla ilişkiler The Sims’teki gibi gelişecek gibi görünüyor: karakterler arkadaşlar, aşk ilgi alanları ve diğer Zoilerin düşmanları olabilirler. Bununla birlikte, InZoi, geçmişteki Zoi hareketlerinin geleceğine ve diğer Zoilere nasıl davranıldığına nasıl etki ettiğini belirleyen benzersiz bir kader sistemi mekanizması da gerçekleştirecek.

Daha sonra oyundaki şehir düzenleme editörü incelendi, bu editör sayesinde oyuncular şehirdeki reklam panolarını, hava durumunu, temizliği ve daha fazlasını özelleştirebilecekler. Ayrıca, The Sims 4 galerisine benzer şekilde çalışan bir Zoi değiş tokusu oyun hizmeti ve oyunculara “belirli senaryolar oluşturup yeniden düşünme” imkanı veren bir stüdyo modu da bulunuyor. Basın açıklamasına göre, yüksek çözünürlüklü fotoğraf modu da oyuncuların hızlı (ve harika) şekilde fotoğraflarını paylaşmalarına izin verecek.

InZoi’nin yapımcısı ve direktörü Hyungjun Kim, Discord oyun ve sosyal medya kanalları aracılığıyla “bize dürüst ve çeşitli geri bildirimler sağlamaya devam etmelerini” hayranlarını teşvik etti. Mayıs ayında yol haritası ile bir sonraki video planlanıyor ve ekip Discord’dan toplanacak hayranların sorularına cevap verecek.