iOS 13 İle Gelecek Yenilikler !

iOS 13 İle Gelecek Yenilikler !

   Apple’ın bu sene içerisinde tanıttığı ve birçok yenilikle karşımıza çıkacak olan iOS 13’le alakalı bazı yenilikleri inceleyeceğiz. Uzun zamandır kullanıcıların da beklediği karanlık modu da bu versiyonla birlikte kullanıma sunulacak. İşte iOS13 ile gelecek bazı yenilikler ;

1-Gerçek Karanlık Mod

   Apple kullanıcılarının uzun zamandır beklediği karanlık mod’a bu güncellemeyle kavuşabilecekler. Android ve Windows Phone kullanıcılarının uzun süredir kullandığı bir özellik olduğu hesaba katılırsa , Apple’ın bu yeniliği daha farklı farklı özelliklerle sunması bekleniyor. Aynı zaman da hemen hemen tüm uygulamalarla da uyumlu hale getirilen Karanlık Mod görsel olarak’ta güzel görüneceğe benziyor.

2-Face ID

   iOS 13 ile birlikte Face ID %30 oranında daha hızlı hale getirildi. Bu yenilik birçok Apple kullanıcısını memnun edeceğe benziyor. 

3- Yeniden Tasarlanan Giriş Ekranı 

     Apple iOS 13 ile birlikte iPhone ve iPad’lerin giriş ekranında küçük tasarım değişiklikleri yaptı. Aynı zaman da bu değişiklikler yeni nesil Apple cihazlarıyla da uyumlu halde gelecek.

   

 4- Siri

   iOS 12 ile birlikte bazı yeniliklere kavuşan Siri iOS 13 güncellemesiyle de daha akıllı ve daha kullanılır hale gelecek. Örneğin Siri’nin öneri sunma özelliği önceki versiyonlarına göre daha geliştirildi. Ayrıca Siri’nin sesi daha doğal ve gerçekçi olacak.

6- Yenilenmiş Dosya Yöneticisi

   iOS 13 ile birlikte dosya yöneticisi daha modern ve şık bir görünüme sahip olacak.

7- Uygulama ve Güncelleme Boyutları

   Uzun zamandır birçok Apple kullanıcısının şikayetçi olduğu uygulama ve güncelleme boyutlarında tasarruf yapıldı.