Japon Medyası Stellar Blade’in cinsellikle ilişkili olduğu için güzel kadınları izlemekten keyif alıyor

Japon Medyası Stellar Blade’in cinsellikle ilişkili olduğu için güzel kadınları izlemekten keyif alıyor

Stellar Blade adlı slash oyununun piyasaya sürülmesinden birkaç gün önce, birçok profesyonel eleştirmen, gazeteci ve aktivistten oluşan bir fırtına aldı. Oyun, çekici bir ana karaktere ve açık saçık kostümlere sahip olmasından dolayı kadın bedeninin aşırı nesneleştirilmesiyle suçlandı. Batılı bazı yayın organları, bunun üzerine oyuna verdiği puanı bile düşürdü. Bununla birlikte, Japon gazeteciler oyunlara tamamen farklı bir açıyla bakıyor. Onlar eğlenceli oynanışı ve güzelliği, hatta kadın karakterlerde olanı saygı duyuyorlar.

Birçok Japon medyası, Stellar Blade’den tamamen etkilenmiş durumda. Gazeteciler, dövüş sistemi, ilginç hikaye ve müzik eşliğinde Koreli slashere en yüksek puanları veriyor. Ayrıca, oyundaki kızların cinselleştirilmesi de materyallerde ayrı bir artı olarak belirtiliyor.

Japon gazetecilere göre, Stellar Blade’deki karakter tasarımları gerçekten kadın karakterlerin özel güzelliklerini ön plana çıkarıyor. Çoğu projeden farklı olarak, aksiyonda kahramanların güzelliğinden özellikle haz alınmasına izin veriliyor. Bu da, medya temsilcilerine göre, ayrı bir övgüyü hak ediyor.

Müthiş güzellikteki kadınları, Kim Hyun Tae tarafından yaratılanları izlemek bir zevktir, olay örgüsü, aksiyon ve diğer her şey kalbi dokunuyor.

— Famitsu, incelemelerinde belirtti.

Stellar Blade PS5’te oynamak için zaten mevcut, daha sonra proje PC’ye ulaşacak.