Japonya’daki Arkad Salonları Yok Oluyor: On Yıl İçinde Sekiz Bin Kapanış

Japonya’daki Arkad Salonları Yok Oluyor: On Yıl İçinde Sekiz Bin Kapanış

Arcade salonları Japonya’da kayboluyor: Ülkenin muhtemelen bu tür faaliyetleri en uzun süre destekleyen olmasına rağmen, Japonya’da son on yılda sekiz binden fazla kapanma kaydedildi.

Ne yazık ki pandemi dönemi bu yönde önemli bir hızlanmaya neden oldu, ayrıca SEGA klüpleriyle yapılan ses getiren veda da bu durumla ilişkilendirilmiş olsa da, durumun teknolojik ilerleme ve evde hayal edilemeyecek deneyimi sunabilen PC ve konsolların varlığıyla ilişkili olduğu açıktır.

Rakamlara bakacak olursak, sadece geçen mali yılda Japonya’da “oyun merkezleri” faaliyetlerine bağlı on sekiz iflas kaydedilirken, oyun makinelerinin sayısındaki düşüş 2020 yılının başından bu yana %30’a ulaştı, bunun büyük nedeni ise fiyatların artmasıdır.

Zaten söylendiği gibi, bu sektör Japonya’da çok düşük bir kar marjı olmasına rağmen direnç göstermekte, ancak kriz son yıllarda gelmedi: raporlara göre, 1986 yılında ülkede 26.000’den fazla işletme bulunurken, 2019 yılında bu sayı sadece 4.000’in biraz üzerine düştü.

Kısacası, artık geçmişte kalmış bir yerden bahsediyoruz, ancak en azından Yakuza / Like a Dragon ve yan oyunu Judgment serilerinde tekrar ziyaret edebileceğimiz sanal bir yerden bahsediyoruz.