Josh Sawyer, Baldur’s Gate 3’ten Pillars of Eternity 3’e hangi unsurları getirmek istediğini anlattı.

Josh Sawyer, Baldur’s Gate 3’ten Pillars of Eternity 3’e hangi unsurları getirmek istediğini anlattı.

Görünüşe göre Obsidian, Pillars of Eternity 3 üzerinde çalışmıyor – tamamen Avowed’a adanmış durumda. Ancak bu, Sawyer’ı üçüncü bir oyun oluşturma olasılığını defalarca tartışmaktan alıkoymadı – bu sefer, aşağıdaki videoda, Baldur’s Gate 3’ten Larian’dan hangi öğeleri Pillars of Eternity 3’te kullanmak istediğinden bahsetmek için zaman ayırdı.

“Bir oyun geliştirici olarak, başarılı öğelerin arkasındaki etiyolojiyi anlamadan oyunları oynayamam, ve BG3’ün başarısı büyük ölçüde çok iyi uygulanmasından gelir,” diyerek başlıyor Sawyer. Obsidian’ın başı, Baldur’s Gate 3’te, diğer oyunlarda gördüğümüz ancak Larian RPG’sinde çok iyi bir şekilde gerçekleştirilmiş unsurlar olduğunu düşünüyor.

“BG3’te farklılaştığını düşündüğüm ve onları bir grup karakter odaklı fantezi oyununa dahil etmek istediğim şeyler hareket, nasıl ilerlediğidir, zıplama, uçma yeteneği, yani bir yerden diğerine yürümekten çok daha fazlası,” diyor.

Bu, “dünyayı hissetmelere ek olarak, oyuncunun durumlardaki hareket ve problemleri çözme seçenekleri hakkında ne düşündüğümü görmek için” çok şey eklediğini açıklıyor.

“Dünya çok dinamik olduğu için aynı zamanda mekaniğin bakış açısından çok dinamik, bu nedenle çok sayıda farklı şey yapabileceğiniz çok sayıda özellik var: öğeler ıslak, yanabilir veya başka şeyler olabilir. Yürütebileceğiniz ve kırabileceğiniz bu kadar sıkı bir özellikle uğraşabilmek harika,” diyor.

Obsidian başı, Larian’ın son oyununun, modelleri geçmiş oyunlarında kullanmasından dolayı bu tür öğeleri nasıl benimsediğini iddia ediyor, örneğin Divinity: Original Sin ve devam oyunlarında olduğu gibi. Uygulama ile mükemmellik gelir, bu yüzden yeni bir geliştirici ekibinin Larian’ın zarif kavramlarına kolayca başka bir oyunda mükemmel bir şekilde yeniden yaratılamayacağını düşünüyor.

Sawyer daha önce, Pillars of Eternity 3’ü mutlu bir şekilde yapacağını, sadece Baldur’s Gate 3’ün bütçe boyutuna ihtiyaç duyulduğunu söylemişti. Ancak Pillars of Eternity atmosferinde daha fazla eylem istiyorsanız, yeni Obsidian oyunu tam olarak bir ilaç olabilir: Avowed, Pillars of Eternity evreninde gelişen bir eyleme sahipken, eski CRPG büyülerinin yeni oyunla entegre olduğu gibi.