Karşıyaka E-Spor ve Oyun Festivali’nin Tarihi Kesinleşti

Karşıyaka E-Spor ve Oyun Festivali’nin Tarihi Kesinleşti

Karşıyaka E-Spor ve Oyun Festivali

Karşıyaka E-Spor ve Oyun Festivali

Genellikle oyun fuar, festival ve etkinlikleri Türkiye’de İstanbul‘da yapılır. Bu mevcut durumda da bu etkinliklere diğer şehirlerdeki oyuncular katılamayabiliyor. Şimdi İzmir bunun için bir adım attı.

En azından Ege Bölgesi‘ndeki oyuncuların ilgisini çekmeyi planlayan etkinlik İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yapılacak. Bu da şehrin ilk oyun festivali olmuş olacak. Yapılan lansman toplantısında festivalin tarihi açıklanmış oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yaptığı açıklamada, “İzmir, gerek konumu gerek genç nüfusu ile dinamik bir şehir. Biz de gençlerimize yönelik olarak neler yapabileceğimizi değerlendirirken, ‘Neden özellikle İstanbul’da düzenlenen oyun festivalleri İzmirimizde de olmasın?’ diyerek çalışmalarımıza hemen başladık.” dedi.

İstanbul’da olan oyun etkinliklerinde olduğu gibi İzmirli oyuncuların da bu konuda istekli olduklarını belirten Tugay, etkinliğin tarihini de açıkladı. Yazın başlangıcında gerçekleşecek olan Karşıyaka Espor ve Oyun Festivali 8-9 Haziran 2019 tarihinde düzenlenecek.

Festivalin tanıtım toplantısına Twitch yayıncıları Can Sungur ve Can “Quanaril” Kızılgüneşler de katıldı. Karşıyaka Espor ve Oyun Festivali’nde yer alarak destek vereceklerini belirttiler. Oyun yayıncısı Can Sungur, “8-9 Haziran tarihlerinde ülke çapında ses getirecek bu festivale Karşıyakalıların ve hatta tüm İzmirlilerin yoğun ilgi göstereceğinden eminim.” dedi.

8-9 Haziran 2019’da gerçekleşecek olan Karşıyaka Espor ve Oyun Festivali’nin yapılacağı yer ise Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu.