Kayıp SimCity NES Ortaya Çıktı

Kayıp SimCity NES Ortaya Çıktı

SimCity NES

SimCity NES

Super Nintendo’daki SimCity çığır açıcıydı. Mac ve Amiga oyuncularının zevk aldığı simüle edilmiş şehir inşasının eğlencesini herkesin oynayabileceği bir aile dostu konsol unvanıyla birleştirmeyi başardı. Fakat Maxis ve Nintendo‘nun eserlerinde bir de NES versiyonunun olduğunu biliyor muydunuz?

Geçtiğimiz yıl NES SimCity‘nin iki prototip kartuşu Portland Retro Gaming Expo’da görüldü ve Video Oyun Tarihi Vakfı’ndan Frank Cifaldi dijital bir kopya aldı. Oyun dünyasına uygun bir hediye olarak, uzun zamandır kaybolan oyunun tarihine derinlemesine bir dalış yaptı. Bu aynı zamanda emülatörler için bir NES ROM’un yanı sıra hepimizin bildiği SNES sürümünden farklı biçimlerini de kapsar.

Cifaldi’nin dediği gibi, Nintendo’nun Shigeru Miyamoto’su bir şehir simülasyon oyunu yaratmak istiyordu. Ama SimCity’yi keşfettiğinde, NES ve SNES unvanının bir versiyonunda SimCity’nin yaratıcısı Will Wright ile işbirliği yapmaya karar verdi. Ancak her iki baskı da 1991’de ilan edilmesine rağmen, NES portu tamamen ortadan kalktı. Hala neden iptal edildiğini bilmiyoruz. Prototip sürümü neredeyse tamamlanmış gibi göründüğü için, özellikle şaşırtıcı bir durum. Belki de Nintendo, oyuncuları yeni konsollarına çekmek için böyle birşey yapmış olabilir. Oynanıi videosuna bir göz atabilirsiniz.