Kenshi 2’nin Yaratıcıları Yeni Bir Oyun Motorunu Açıkladı: Unreal Engine 5

Kenshi 2’nin Yaratıcıları Yeni Bir Oyun Motorunu Açıkladı: Unreal Engine 5

Uzun zamandır bilindiği gibi, popüler bir rol yapma oyununun devamının tek kişilik bir geliştirici tarafından yapılmakta olduğu biliniyor. Dün, gelecek olan Kenshi 2 hakkındaki gelişmeler (ilk nisan şakası değil) açıklandı.

En önemli bilgi, kullanılan motor hakkında. Kenshi 2’nin Unreal Engine 5 üzerinde geliştirildiği ortaya çıktı. İlk oyun OGRE teknolojisi üzerine kurulduğundan, devam oyunu daha teknolojik olacak. Geliştirici, şimdi daha kolay çalışabileceğini iddia ediyor, bu yüzden umut var ki Kenshi 2’nin çıkışını 12 yıl boyunca beklemek zorunda kalmayız.

Her şey şimdi daha kolay: diyalog yazma, yeni bina türleri oluşturma, sistemler, geliştirme süreci öncekinden daha hızlı hale geldi.

Gelecek Lo-Fi Games stüdyosu ürününün (şu anda 33 kişinin çalıştığı bir yer) bir önceki Kenshi’den çok daha geniş olacağını belirtmek gerekir. Geliştiriciler zaten bazı modellerin görünümünü paylaştılar, dün ise yeni bir ekran görüntüsü yayımladılar. Unreal Engine 5’e geçiş sayesinde, oyunun gerçekten birinci bölümden daha güzel hale geldiği görülüyor.

Ne yazık ki, Kenshi 2’nin ne zaman çıkacağı hala bilinmiyor. Geliştiriciler, “oyun hazır olduğunda” açıklaması yaptı.