Kırılması Zor DOOM Oyunu Rekoru 20 Yıl Sonra Kırıldı

Kırılması Zor DOOM Oyunu Rekoru 20 Yıl Sonra Kırıldı

DOOM Speedrun Rekoru

DOOM Speedrun Rekoru

Bildiğiniz gibi Speedrunner‘lar son zamanlarda epey popüler olmaya başladılar. Speedrunner’lar her zaman yeni açılar bulur ve rekor kırarken, bazı seviyelerin ve oyunların doğasını, bazı rekorların gerçekten zaman testine dayandığını göz önünde bulundururlar.

İlk DOOM oyununu göz önüne alırsak, orijinal DOOM‘un bir tuhaflığı, her seviyenin sonunda gördüğünüz oyun içi zaman göstergesiydi. Bu gösterge seviye bittiğinde ne olursa olsun her zaman aşağı yuvarlanır. Bu da işi zorlaştırıyor. Daha yüksek bir seviyeyle veya oyunun bütününün hızıyla uğraşıyorsanız, bu önemli bir şey değil. Ama tamamlanması en fazla dokuz saniye süren çok özel bir seviyede speedrun yapıyorsanız bu önemli hale geliyor.

Bu, DOOM dünya rekorunun kırıldığı Eylül 1998’den bu yana kırılmamış bir rekor meselesi. Speedrunner meraklısı ve YouTuber Karl Jobst tarafından belirtildiği gibi, bu rekorun kırılması sürenin saniye ölçekli tutulmasından dolayı çok zordu. Bu çalışma Ultra Violence Speed’dir. Yani oyuncuların mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde çalışmaları gerektiği ve Ultra Şiddet zorlukları konusunda etkin olmaları gerektiği anlamına gelir. Ayrıca bu çalışmalarda yer alan çok sayıda rastlantısallık olduğundan net değildir.

Hata yapamak için zaman yoktu. 4shockblast, denemelerinde herhangi bir noktada ekstra bir kare boşa harcarsa, zamanlayıcı yine 9 saniyeyi gösterecek ve rekor kırılamayacaktı.

İşte 4shockblast kırdığı rekorun videosuna göz atabilirsiniz.