Kızıl Derililer Civilization 6’ya Geliyor!

Kızıl Derililer Civilization 6’ya Geliyor!

Kızıl Derililer Civilization 6’ya Geliyor!

Poundmaker önderliğinde Kızıl Derililer yakında Civilization 6’da! Dünyada Poundmaker olarak bilinen Pîhtokahanapiwiyin bizonları hapisane gibi kapalı tuzaklarla avladığı için bu ismi almıştır. Yakın zamanda gelecek olan Rise and Fall genişlemesiyle Kızıl Derililerin(Cree) oyuna katılması kesinleşti.

Efsaneye göre bizonlarla anılsa da onun gerçek gücünün diplomatik yeteneklerinde saklı olduğunu bilmeniz gerekir. 1800’lü yılların sonlarında Kanada hükümeti ile anlaşmalar yapmaya yardım etti ve sonrasında barışçı ilişkilerin kurulması ve korunması için çalıştı. Ne yazık ki, çabalarına rağmen Kuzey-Batı İsyan olaylarına karıştı. Gerginliği azaltmak ve gereksiz kan dökülmesini önlemek amacıyla gönüllü teslimiyetini takiben tekrar vatan haini suçundan mahkum edildi ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir yıl yatıp çıksa da bu olaylar onun sağlığını yıprattığı için 1886’da hapishaneden çıkar çıkmaz hayatını kaybetti.

Okihtcitaw adındaki benzersiz Kızıl Derili birlikleri ücretsiz terfi ile başlayan ve dövüşte güç kazanan nitelikli savaşçılar ve keşişlerdir. Eşsiz yapıları Mekewap, uzun vadeli barınak sağlayan büyük, kubbe benzeri bir yapıdır: Taşınabilir değil ama nispeten kolay inşa edilir ve oyun koşullarında Bonus veya Lüks kaynakların yakınına yerleştirildiğinde Üretim, Kaynak, Yiyecek ve Altın  bonusu verir.

Barışa olan bağlılığını yansıtan Poundmaker’ın lider yeteneği “Uygun Şartlar”dır. Bu yetenek her tür ittifakın yanı sıra ticaret yollarındaki bonus gıdalara ve altınlara görünürlük sağlar. Eşsiz Kızıl Derili kabiliyeti Nihithaw ise çanak çömleği araştırdıktan sonra serbest ticaret yolunu tanımasını ve tüccarların yeni yollar kurarak fayans elde etmesini sağlar.

Civilization 6: Rise and Fall genişlemesi 8 Şubatta yayında olacak. Steam’den yaklaşık 120₺(30€)’ye ön sipariş verebilirsiniz.