Kojima, Jordan Peele’in gizemli korku filmi OD’deki rolü hakkında yeni ayrıntıları açıkladı

Kojima, Jordan Peele’in gizemli korku filmi OD’deki rolü hakkında yeni ayrıntıları açıkladı

Gelecek yıl Death Stranding 2: On the Beach piyasaya sürülecek ve yaklaşık olarak aynı zamanda Kojima Productions, yeni bir casus aksiyon oyunu Physint’in üretimine başlayacak, bu da Hideo Kojima’nın ve stüdyosunun oldukça meşgul olduğu anlamına geliyor – ama bu da değil. Collaborating with Xbox Game Studios, ayağında OD korku oyunu geliştiriliyor ve Aralık ayındaki The Game Awards töreninde, Kojima’nın ünlü Amerikalı aktör ve yönetmen Jordan Peele ile işbirliği yapacağı duyurulduğu ortaya çıktı.

Peki Peele projede nasıl bir rol üstlenecek? HideoTube adlı YouTube şovlarının bir bölümünde Kojima konu hakkında daha fazla açıklama yaptı.

Bu benim podcast’imde tanıştık ve birbirimizin hayranları olduğumuzu fark ettik. O zamandan beri birkaç kez görüştük. Birlikte çalışmak istediğimizi konuştuk ve o da OD’de yer almayı düşünüyor.

Kojima hangi kapasitede Peele’nin dahil olacağını açıklamaktan kaçınsa da, yalnızca “bir karakteri canlandırmayacağını, ancak daha çok ‘yaratıcı katılım’ göstereceğini” doğruladı.

“Hayır, öyle değil,” Kojima, Peele’nin oyunun kendisinde görünüp görünmeyeceği sorulduğunda dedi. “Yaratıcı süreçte bulunacak. Başka bir şey söylersem başım ağrır”.

İlginç bir şekilde, Peele, OD’de Kojima ile aynı kapasitede işbirliği yapacak tek tanınmış yıldız değil. Kojima, “onun gibi diğer katılımcıları” oyun üzerinde çalıştığını söylüyor. Şu anda isimlerini açıklayamasa da, şirket içerisinde onları “Mürettebatlar” olarak adlandırdığını söylüyor.

Aslında biz onları ‘Mürettebatlar’ diye adlandırıyoruz, fakat içerideki diğer üyelerimiz de var, onun gibi. “Eğer isimlerini açıklasaydım, şaşırırdınız. Katılımcılarla bir liste var, görüşmeler yapıyoruz. Ama her şey kesinleşmedi. Bunları isimlerini açıkladığımızda, benim adım tamamen unutulacak. ‘Ne oluyor?’ diye şaşıracaksınız. Bu listeyi ajentlere ve yöneticilere gösterdiğimde, gerçek olduğuna inanamıyorlar. ‘İşte hiç kimseyi dinlemeyen tüm bu insanları nasıl topladınız?’ diyorlar.

Bununla birlikte, OD’den ne beklemeniz gerektiğine dair daha fazla ayrıntı bir süre daha az olacakken, Kojima, korkunç ile ilgili yeni bilgilerin “yavaş yavaş” ortaya çıkacağını onayladı. Bununla birlikte, Kojima Productions, oyunun Dağınık Ölümcül Sistem ve Sosyal Gizlilik gibi ticari markalar için başvuruda bulundu, bu da oyunda Death Stranding’deki gibi çok oyunculu öğelerin bulunabileceğini düşündürüyor (tabii ki, bu durumda Sosyal İlişki Sistemi olarak adlandırılan).

HideoTube sırasında Kojima, neden Physint’te gizlilik türüne geri dönmeye karar verdiğini de açıkladı ve Death Stranding 2’nin, ayarını ve bazı yeni oynanış mekaniklerini açıkladı.