Konsol Savaşçıları Microsoft ve Sony Güçlerini Birleştiriyor

Konsol Savaşçıları Microsoft ve Sony Güçlerini Birleştiriyor

Microsoft ve Sony, orijinal Xbox ve PlayStation 2’nin ilk günlerinden beri rakip oldular, ancak şimdi şirketler rekabeti bir kenara bırakıyor gibi görünüyor. Oyun dünyasının şok haberine göre, Microsoft ve Sony, ilerleyen bulut oyunlarında ortak olacaklarını açıkladılar.

Microsoft, basın açıklamasında, “İki şirket, kendi oyunlarını ve içerik akış hizmetlerini desteklemek için Microsoft Azure’da gelecekteki bulut çözümlerinin ortak gelişimini araştıracak” dedi. Her iki şirket de gelecekte daha fazla ayrıntı vaat ediyor, ancak bu PS5’in söylentili oyun yayını özelliğinin en büyük rakibi tarafından destekleneceği anlamına geliyor.

 

Bu büyük bir haber ve yeni nesil konsollar için önemli etkileri var. Bu sadece PS5 ve yoğun olarak oyun akışına odaklanan bir sonraki Xbox hakkındaki söylentilerin gerçek olabileceği anlamına gelmiyor, aynı zamanda analistler tarafından tahmin edilen konsolsuz geleceğe doğru atılacak bir sonraki büyük adım gibi görünüyor.

Google Stadia sayesinde bu geleceğe bir göz attığımızı zaten gördük. Stadia, oyuncuların telefonlarında, ileri teknoloji bilgisayarlarında olduğu gibi, aynı hızda İnternet hızına sahip oldukları sürece her cihazda aynı oyunları oynamalarına izin vermeyi vaat ediyor. Google Stadia açıklamasının Microsoft ve Sony arasındaki bu ortaklığı tetiklemesi muhtemeldir, çünkü birleşik çabaları Google gibi oyun sahnesindeki yeni yüzlerden rekabeti geri almak için uzun bir yol kat edebilir, ancak şu anda bu sadece spekülasyon.

 

Bu arada bu, Microsoft ve Sony arasındaki “konsol savaşı” denilen neslin yeni nesil konsolları için bir odak noktası olmayacağının bir işareti olabilir. Microsoft’un kendisi zaten konsol savaş zihniyetinden uzaklaşmaya, Xbox Live’ı Switch’e getirmeye ve neredeyse tüm ilk parti oyunlarını PC’de yayınlamaya başladı. İkisi arasında hala sağlıklı bir rekabet beklememize rağmen, endüstrinin bu noktadan evrimleştiği görülüyor.

 

Ne yazık ki, bu şaşırtıcı yeni ortaklıkla ilgili daha fazla ayrıntı şu anda bilinmiyor ve ne zaman daha fazla duyacağımızı bilmiyoruz. Muhtemelen daha fazlası Microsoft’un E3 2019 basın toplantısı sırasında Haziran’da 2019’da gelecek, ancak bu tahmin tutmasa da, yeni nesil konsollar geldiğinde daha fazla şey illa ki öğreneceğiz..