Kotaku’nun Baş Editörü, Sweet Baby Inc’i tanıtan promosyon materyalinin yayınlanmasından 2 hafta sonra istifa etti.

Kotaku’nun Baş Editörü, Sweet Baby Inc’i tanıtan promosyon materyalinin yayınlanmasından 2 hafta sonra istifa etti.

Jen Glennon‘ın, Kotaku’dan ayrıldığı iki hafta sonra, diğer editör Alissa Merkante‘nin Sweet Baby Inc hakkında yazdığı bir makaleden sonra olduğu anlaşıldı. Bu makalede, Sweet Baby Inc’in oyunculara göründüğü gibi olmadığını iddia eden bir tanıtım materyali yayınlandı.

Glennon, işten ayrılmanın kendi kararı olduğunu iddia etmesine rağmen, görünüşe göre durum öyle değil – en azından bunu, Jim Spanfeller, Kotaku’ya ait olan G/O Media‘nın genel müdürü ile oldukça düşmanca bir şekilde vedalaşması gösteriyor. Spanfeller’ı “alaycı bir şekilde” nitelendirerek.

Glennon, sitenin daha çok rehberler yayınlamaya odaklanmak istediğini belirterek ayrıldığını iddia ediyor, ancak skandal materyalin ardından iki hafta sonra ayrılması pek inandırıcı değil. Muhtemelen şirketin genel müdürü, Glennon’ın sitenin itibarını oldukça zedeleyen bu tanıtım materyaline izin vermesinden memnun kalmamış olabilir, zaten son yıllarda pek iyi bir izlenim bırakmayan Kotaku’nun itibarını daha da kötüleştirmiştir. Yeni baş editörün onun hatalarını tekrarlamayacağını ummak gerekiyor.