Kötü Köpek, The Last of Us ve Uncharted’dan daha iddialı olduğu bilinen en zor oyun üzerinde çalışıyor.

Kötü Köpek, The Last of Us ve Uncharted’dan daha iddialı olduğu bilinen en zor oyun üzerinde çalışıyor.

Naughty Dog stüdyosu, PlayStation konsolları için bir dizi son derece başarılı ve yüksek puanlı özel oyunla tanınmaktadır. En bilinen franchise’ları kesinlikle Uncharted serisi ve The Last of Us dilogisi olmasına rağmen, sonuncusu oyuncular tarafından karışık tepkilerle karşılandı. Uzun bir süreden sonra ilk defa ekip, tanıdık markalardan uzaklaşmaya karar verdi ve benzersiz bir dünya ve oynanışa sahip tamamen yeni bir oyun yaratmaya çalışıyor. Stüdyonun başkanı ve oyun tasarımcısı Neil Druckmann’ın söylediğine göre, bu proje Naughty Dog için gerçek bir meydan okuma haline geldi.

Druckmann, Logically Speaking’den gazetecilerle yaptığı görüşmede, tam kadro Naughty Dog ekibinin şu anda film tadında bir hikaye ve aksiyona odaklanan tek oyunculu bir oyun üzerinde çalıştığını hatırlattı. Geliştirici hala yeni proje hakkında detayları açıklamaktan kaçınıyor, ancak projenin ne denli iddialı olduğunu vurguluyor. Stüdyo için bu, The Last of Us ve Uncharted’ı büyük ölçüde aşacak en kapsamlı ve zorlu proje olacak. Oyun tasarımcısının söylediğine göre, ekip yeni oyunu üretim sürecinde birçok zorlukla karşı karşıya kalmakta, ancak geliştiriciler emeklerinin meyvelerini göstermek için sabırsızlanıyor.

Naughty Dog’un bir sonraki oyunu hakkında resmi olarak hiçbir bilgi yok ve sadece dedikodulara güvenebiliriz. İçeriden edinilen bilgilere göre, stüdyo gerçekten en büyük oyunları üzerinde çalışıyor. Geliştiriciler ilk kez tam teşekküllü bir açık dünya yaratmaya çalışıyor, kendileri için yeni bir setting olan steampunk’ı keşfetmeye çalışıyorlar ve RPG öğelerini içeren benzersiz bir oynanış oluşturmaya çalışıyorlar.