Kült Alman Gerilim Filmi “Koş Lola Koş” Animasyon Eklemeleri ve Olayların Farklılık Göstermesi ile 4K’da Yayınlanacak

Kült Alman Gerilim Filmi “Koş Lola Koş” Animasyon Eklemeleri ve Olayların Farklılık Göstermesi ile 4K’da Yayınlanacak

Son zamanlarda, çeşitli stüdyoların sinemadaki mirasına saygı göstermek ve izleyicileri memnun etmek amacıyla sinemalarda harika klasik filmlerin görüntülediği gibi, Deadline şirketi, Tom Tykwer’ın cesur Alman aksiyon filmi “Kaç, Lola, Kaç” ‘ın 25. yılını, 4K çözünürlükte tamamen yeni bir restorasyonla sinemalara geri dönerek kutlayacağını bildirdi.

Film, özel bir atmosferi ve iyi müziklerle desteklenen bir film olmasının yanı sıra, hikayeye mükemmel bir şekilde uyan çizgi film insertlerine, olayların çeşitliliğine ve insanın (bir rol yapma oyunu gibi) farklı kararlar vermeye çalıştığı ve aynı zamanda sonuçları analiz ettiği bir ortamı sağlayan elemenleriyle hayranların hafızalarında yer etti.

Deadline’ın sinopsisine göre, “Kaç, Lola, Kaç” filminde Lola (Franka Potente), sevgilisi Manni’nin (Moritz Bleibtreu) aramasına yanıt veriyor, Manni büyük bir gangsterin küçük bir kuryesi. Onun bir sorunu var: patronu 20 dakika içinde 100.000 Alman Markı alacak, ama parası yok. Manni’nin hayatını riske atarak, Lola Berlin sokaklarında koşarak ona ulaşmaya ve yolda 100.000 Mark kazanmaya çalışıyor, saniyenin onda biriyle kararlar alarak ve tanıdıklarla, aileyle ve yabancılarla karşılaşarak. Saatler geçtikçe, en küçük kararlar bile hayatı değiştiriyor (veya sona erdiriyor) ve kaderle şans arasındaki ince çizgi silinmeye başlıyor.

Filmin yıldızı Franka Potente, bu filmi Amerikan prodüksiyonlarındaki kariyeri için kullanarak, “Bourne Kimliği”, “Bourne’un Üstünlüğü”, “The Conjuring 2” ve FX kanalının “The Bridge” ve “American Horror Story” gibi televizyon dizilerinde yer almıştır. “Kaç, Lola, Kaç”, Alman sinemasından yedi ödül alırken ve BAFTA’nın en iyi yabancı dilde film adaylığını kazanırken, Sundance Film Festivali’nde izleyici ödülü kazandı. Film, ülke içinde 7 milyon dolar hasılat elde etti ve dünya genelinde 22 milyon dolarlık gelirle ABD’deki en başarılı yabancı dil projesinden biri oldu. Film aynı zamanda Moritz Bleibtreu, Herbert Knaup, Joachim Krol ve Nina Petri gibi oyuncularıyla da dikkat çekmekte.