Larian Baldur’s Gate 3 için DLC üzerinde çalışmaya başladı, sonra sadece iptal etti

Larian Baldur’s Gate 3 için DLC üzerinde çalışmaya başladı, sonra sadece iptal etti

GDC 2024’teki performansı sırasında Baldur’s Gate 3 direktörü Sven Vinke, Larian Studios’un, geçen Çarşamba günü Game Developers Choice Awards töreninde “Yılın Oyunu” ödülünü kazanan yüksek puanlı rol yapma oyunu için herhangi bir DLC, genişleme paketi veya devam oyunu çıkarmayacağını duyurdu. Ancak IGN ile yaptığı röportajda Vinke, Larian’ın DLC üzerinde çalışmaya başladığını ve hatta Baldur’s Gate 4’e potansiyel olarak bir göz attığını söyledi, ancak diğer projelere geçmeden önce.

Bu kadar başarılı olunca DLC yapmak açıktı ve biz de onun üzerinde çalışmaya başladık. Üstelik BG4 üzerinde düşünmeye bile başladık. Ancak BG3 üzerindeki çalışmalarımızı henüz tamamlamadık ve yeni bir şeye geçmek doğru olmazdı. Ayrıca, masaüstü oyun sistemini video oyununa uyarlamak için çok zaman harcadık ve yeni birşeyler yapmak istiyorduk. D&D’nin yapısına birçok kısıtlama getiriliyor ve 5. baskıyı video oyununa adapte etmek o kadar da kolay değil. Denemek istediğimiz tüm fikirlerimiz vardı, ama uyuşmadılar.

Vinke daha önce 5. baskı ile çalışmanın zorluklarından bahsetmişti, özellikle de oyuncuların 12. seviye ve üstüne ulaştıklarında ne kadar güçlü hale geldiği konusunda. Larian Studios’un yayınladıktan kısa bir süre sonra ekip yeni içerikler yapmak istediklerini ancak ne yapacaklarını bilmediklerini açıkladı. Şu anda Larian Studios, çıkışta mevcut olmayan içerikler eklemeye odaklanmış durumda, örneğin yeni bir epilog ve ek alternatif sonlar.

Ancak DLC yapma zamanı geldiğinde, Vinke sadece Larian’ın görevlerini yerine getirdiğini belirtti.

Takımın bunu yaparken sadece işlerini yaptığını görebiliyordunuz, çünkü herkes bunu yapmamız gerektiğini hissediyordu, ama bu duygular kalpten gelmiyordu, ve biz bir kalpten çalışan bir stüdyoyuz. Bu bizi felakete götüren şeydi ve aynı zamanda başarımızın kaynağı oldu.