Larian Baldur’s Gate 3’ün fiziksel yayın hakkında güncel bilgiler paylaştı, PC kopyaları hazır

Larian Baldur’s Gate 3’ün fiziksel yayın hakkında güncel bilgiler paylaştı, PC kopyaları hazır

Baldur’s Gate 3 Deluxe Edition’ın fiziksel kopyası, PC’ye gönderilmek üzere hazır. Ancak şimdi Xbox için dört diskte dağıtılacağı doğrulandı, bu da muhtemelen çıkış tarihini nisan ayına itecek demektir.

Bunun hakkında Larian Yayıncılık Başkanı Michael Dauss bildirdi ve bu da sadece paylaştığı görüntüsüyle Baldur’s Gate 3 Deluxe Edition kopyalarıyla dolu bir kamyonun, PC’ye bu oyun sürümünü sipariş edenler için hazır olduğunu belirtti.

PC kopyalarının herhangi bir günde gönderilebileceğinden, Dauss’a konsol versiyonu için ne anlama geldiği soruldu. O da şöyle yanıtladı: “Konsol biraz daha sonra çıkacak. PC versiyonunda disk olmadığı için çıkış zamanı sürekli azalıyor. Kesin bir tarihi öğrendiğimde size çıkış tarihlerini duyuracağım.”

Xbox hayranları için bu süre biraz uzak olabilir. Dauss’un hemen ardından, geçen haftaki tahmininin doğru çıktığını belirtti ve gerçekten Xbox için dört diskte dağıtılacağını ekledi. Bu, oyunun üç disk için 500 MB sınırını aştığı ve Larian’ın içeriği kısmak istemediğinden kaynaklanmaktadır.

“Bu nedenle, ilk dalga çıkış tarihi olan 25 Mart muhtemelen Nisan’ın ilk haftasına kayacak” diyor Dauss. “Önce PC. Disk olmaması işleri kolaylaştırır. 4 disk – zor!”

Şu anda Larian mağazası, tüm platformlardaki ilk dalganın Deluxe Edition’larının tükendiğini bildiriyor. Ancak, bu sınırlı bir baskı olmadığından, hala ön sipariş verebileceğinizi ancak ikinci dalganın 2024 yılının ikinci çeyreğinde gönderilmesini beklemeniz gerektiğini belirtiyor.

Baldur’s Gate 3’ün fiziksel bir kopyasını edinmenin tek yolu budur. Oyun, Ağustos 2023’te yalnızca dijital olarak PC’de yayımlandı, bir ay sonra PlayStation 5’te ve Aralık ayında Xbox’ta çıkacak. İlginç bir şekilde, Xbox oyuncuları, muhtemelen bunu kolaylaştıracağı için PS5 için Deluxe Edition’ın iki diskte sunulacağı son kişiler olabilir.