Larian DLC veya Baldur’s Gate 4 yapmayı düşünmüyor

Larian DLC veya Baldur’s Gate 4 yapmayı düşünmüyor

Bugün oyun geliştiriciler konferansında (GDC) Larian Studios’un kurucusu Sven Vincke, GDC’de, geliştiricinin Baldur’s Gate 3 veya Baldur’s Gate 4 için herhangi bir genişleme veya DLC yayınlama niyetinde olmadığını açıklayarak büyük bir izlenim yarattı.

Onun yerine, Vincke, Larian’ın Dungeons & Dragons’dan tamamen vazgeçmeyi ve yeni bir şeyle uğraşmayı planladığını ve fikri mülkiyeti Wizards of the Coast yayıncısının elinde bırakmayı planladığını belirtti. CEO herhangi net bir plan açıklamadı.

Bu, Baldur’s Gate 3’ün büyük başarısı göz önüne alındığında büyük bir sürpriz ve birçok hayran DLC veya genişleme yolunda olduklarını tahmin ediyordu. Larian, işte bunun gibi birkaç büyük ücretsiz yama yayınladı.

Larian önceden DLC oluşturma olasılığını da yorumladı. Oyuncom 2023’te IGN ile yapılan bir röportajda, Larian Studios’un Ürün Müdürü Tom Butler daha fazla içerik yapmak istediklerini ancak o zamanlar yamalara odaklandıklarını söyledi.

“Bir süre daha yamalar üzerinde çalışmaya devam edeceğiz, sonra bir mola vereceğiz ve ne yapacağımıza karar vereceğiz,” dedi Butler o zamanlar. “Şu anda gerçekten tartışmalarımız var. Daha fazla yapmak istiyoruz. Şu anda ne yapacağımızı bilmiyoruz.”

Görünüşe göre Larian’ın bir sonraki projesi Divinity evreninde başka bir oyun olabilir. Baldur’s Gate 3’ün çıkışından biraz önce IGN’e verdiği röportajda Vincke, Divinity: Original Sin’in devamının “kesinlikle” uzak olmadığını ancak ekibin önce Baldur’s Gate 3’ü çalıştırması gerektiğini belirtti.