Larian Geliştiricileri, Astarion’un İlk Konsepti Hakkında Bilgi Verdi

Larian Geliştiricileri, Astarion’un İlk Konsepti Hakkında Bilgi Verdi

Oyun Geliştiriciler Konferansı’nın ana haberi, Baldur’s Gate 3 için DLC ve devam oyununun geliştirilme konusundan vazgeçildiği açıklaması oldu, ancak geliştiricilerin sunum sırasında başka bilgiler de paylaştığı öğrenildi.
Başlangıçta Astarion’un sıradan bir tiefling olduğu ve oldukça sıkıcı göründüğü ortaya çıktı. Geliştiriciler, Astarion’u sıradan bir adam haline getirmeyi ve onu hafifçe daha iyi yapan bir parazit tarafından enfekte edilmiş bir karakter yapmayı planlıyordu.

Astarion'un İlk Konsepti
Astarion’un İlk Konsepti

Daha önce de belirtildiği gibi, geliştiriciler, Baldur’s Gate 3’ün başarılı bir ticari hit haline gelmesini beklemiyordu. Yayımlanmadan önce Larian, oyunun en iyi ihtimalle kendini geri ödeyeceğini düşünüyordu – bu bile harika bir sonuç olurdu. Geliştiricilerin ilgisi farklıydı – Baldur’s Gate serisi üzerinde çalışmak ve Wizards of the Coast ile ortaklık yapmak, Larian’ın itibarını başarı durumunda yükseltebilirdi. Sonuç olarak stüdyo, hem itibarını hem de Baldur’s Gate 3’ün harika satışlarına ulaştı ve bu geliştiriciler için bir sürpriz oldu.

Oyuncuların göreceği sahnelerin canlandırılmasına karar vermek kolay olmadı – başlangıçta geliştiriciler, sahnelerde sadece bir zindan ustasının olacağını ve karakterleri seslendiren aktörlerin sadece sesleriyle kalacağını planlıyordu. Ancak test kaydı yapıldıktan sonra, bu kararın iyi olmadığı ortaya çıktı. Sonunda tüm diyaloglar için animasyonlar kaydedilmesine karar verildi. İlk tasarımı gerçekleştirmek kısmen mümkün oldu: geliştiriciler hareket animasyonları kaydettiler, ancak yüz animasyonlarının iyi kaydedilmesi mümkün olmadı – sonunda mimikler el ile animasyonlandırıldı.

Ayrıca geliştiriciler, çıkarılan bir lokasyonunun konseptini de sergilediler – oyuncuların keşfedebileceği sahil kasabası cücelerin belirli bir yerindeydi.

Kesilen Köy Lokasyonu Konsepti
Kesilen Köy Lokasyonu Konsepti

Bu karmaşık, çok katmanlı bir lokasyondu ve keşfetmek oldukça zaman alabilirdi. Resimde sadece seviyenin bir kısmı ve sanatın birinci bakışta göründüğünden daha derin olan sağ taraftaki mağara bulunmaktadır.