Larian Studios’un yayın direktörü, işten çıkarmaların yaşandığı şirketlerin yönetimini eleştirdi.

Larian Studios’un yayın direktörü, işten çıkarmaların yaşandığı şirketlerin yönetimini eleştirdi.

Sadece Ocak ayında oyun endüstrisinde neredeyse 6.000 çalışan işten çıkarıldı ve Larian Studios’tan Michael Daus, pozisyonunu dile getirmeye karar verdi. Baldur’s Gate 3’ü yaratan stüdyonun yayıncılık direktörü, üst düzey yönetimi eleştirdi ve işten çıkarma kararının utanç verici olduğunu açıkladı.

Activision ile yapılan anlaşmanın ardından yeniden yapılandırma kapsamında yaklaşık 1900 çalışanın işten çıkarılacağını duyuran Microsoft’tan sonra Daus, eski gönderisini hatırladı. O zaman “şirketleri satın almak ve hemen ardından tüm çalışanlarını işten çıkarmak utanç verici” diye yazmıştı.

Şimdi bu gönderisini tekrar hatırlattı, ancak farklı bir içerikle. Ona göre, düşüncesi hala “geçerli” ve yöneticilerin bu köklü değişiklikler için kendi maaşlarının bir kısmını kesmeleri, “zor kararları kabul etmek” için bonus almalarından daha adil bir yaklaşım olmalıdır.

Ne yazık ki, bu düşünce hala geçerliliğini koruyor. Ben, toplu işten çıkarmaların, “zor kararları kabul etmek” için bonus almaktan ziyade, üst düzey yöneticilerin maaşlarının kesilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Larian Studios’un bir temsilcisi ayrıca 2024 yılının başlarında işlerini kaybeden yüzlerce kişiye dayanışma gösterme çağrısında bulundu. Bugüne kadar kıyamet, Embracer Group, Riot Games, Activision ve diğer stüdyo çalışanlarını etkiledi.