Last Epoch Sunucuları da Oyuncu Akınıyla Başa Çıkamıyor. Stüdyo Küçük Bir Telafi Hazırladı

Last Epoch Sunucuları da Oyuncu Akınıyla Başa Çıkamıyor. Stüdyo Küçük Bir Telafi Hazırladı

2024 yılının başlangıcı, hatta yaratıcılarını bile şaşırtan oyunların başarısıyla işaretlendi. Last Epoch’un tam sürümünün piyasaya sürülmesi de aşırı yüklenmiş sunucular nedeniyle biraz bozuldu, ancak bu durumun oyunun çok iyi karşılanmasına etkisi olmadı.

Stüdyonun çalışması oyuna erken erişim sırasında oyuncuların sempatisini kazanmıştı. Ancak 1.0 sürümünün piyasaya sürülmesi oyunla ilgili ilgiyi önemli ölçüde artırdı. Önceki “pik” 2023 yılında oyunun yaklaşık 40.000 kullanıcısı vardı. Last Epoch’un bugünkü rekoru neredeyse dört katı: oyunda 152.5 bin oyuncu bulunuyordu.

Tabi ki, popülerlik her zaman oyunculardan sıcak bir karşılama anlamına gelmez. Neyse ki, Last Epoch, sunucu sorunlarına rağmen Steam kullanıcıları tarafından yüksek puan aldı. Olumsuz yorumlar yapılırken sunucu sorunlarına işaret ediliyor. Bazı alıcılar, oyun girişi ile ilgili sorunlar nedeniyle olumlu görüşlerinin “geçici olarak kullanılamaz” olduğunu acı bir şekilde belirttiler.

Geliştiriciler, sunucu sorunlarının çözümü üzerinde çalıştıklarını belirtti. Şimdilik oyunculara destekleri için teşekkür ettiler ve her birini mütevazı bir hediye ile ödüllendirdiler.

Ayrı bir gönderide yönetmen Judd Colbert, oyunun piyasaya sürülmesiyle ilgili izlenimlerini paylaştı. Oyunun piyasaya sürülmesinden 20 dakika sonra 150.000 kişinin oyun içinde bulunduğunu ve yoğun testlere rağmen “hizmet” (yani sunucular) beklenmedik arızalar verdiğini bildirdi. Ayrıca, takımın sorunlar ve düzeltmeler hakkında oyuncularla sürekli iletişim halinde olacağını da belirtti.