League of Legends Dünya Şampiyonası'nın Başlayacağı Tarih Belli Oldu

League of Legends Dünya Şampiyonası'nın Başlayacağı Tarih Belli Oldu

 Riot Games tarafından geliştirilen dünyanın en çok oynanan E-spor oyunu League of Legends, 27 Ekim 2009 tarihinde PC platformu için geliştirici ekip tarafından yayınlandı.   Oyun Warcraft III haritası olan Defense of the Ancients'e benzerliği ile öne çıkması belkide oyunu buralara kadar getieren en önemli detaylardan biri. 

 COVID-19 pandemisi nedeniyle birçok etkinliğin ertelendiği geçtiğimiz günlerde oyunseverleri hayal kırıklığına düşürmüştü. League of Legends'ın dedüzenleyecek olacağı dnyanın en büyük E-spor'larından biri League of Legends Dünya Şampiyonası'da ertelenen dev etkinliklerden birisiydi. Etkinlik sorumluları League of Legends Dünya Şampiyonası'nın ertelenmesinin ardından oyuncuların turnuvaya kendi cihazlarından katılabilme ihitimalini düşünerek plan oluşturmak istemesini doğru bulmadı. 

 Geçtiğimiz aylarda oyunseverlere üzücü haberi veren Riot Games, sevindirici haberide vererek oyunseverleri oldukça mutlu etmeyi başardı. Riot Games'in CEO'su Nicolo Laurent, ilk kez 2011'de düzenlenen League of Legends Dünya Şampiyonası'nın 2020 ayağını eylül ayında yapacaklarını açıkladı. Çin'in Şangay kentinde düzenlenecek olan turnuvaya dünyanın dört bir yanında yer alan takımlar için sosyal mesafenin korunacağı etkinliğin her aşamasının sağlık ve güvenlik önlemlerinin üst düzey olacağı belirtildi. 

 League of Legends Dünya Şampiyonası'nın 25 Eylül'de başlayıp 31 Ekim'de son bulacağı düşünülüyor. Dünyanın en büyük E-spor etkinliklerinden biri olan  League of Legends Dünya Şampiyonası, seyircili mi seyircisiz mi olacağı merak konusu.