League of Legends (LoL) Hile Yapanları Yakalıyor

League of Legends (LoL) Hile Yapanları Yakalıyor

League of Legends (LoL) Hile Yapanlar

League of Legends (LoL) Hile Yapanlar

Video oyunlarındaki hile yakalama süreci gizlilik içinde yapılıyor. Daha fazla geliştiricinin dediği gibi, daha donanımlı teçhizatlar bir dahaki sefere daha verimli bir şekilde hile yapıyorlar. Ancak son zamanlarda, League of Legends geliştiricisi Riot Games’in anti-hile ekibi, bir blog yayınının failleri nasıl yakaladıklarına dair bazı üst düzey bilgileri paylaştı ve yöntemler büyüleyici.

LoL‘da, Riot’a göre üç ana tip hile türü vardır: eylemleri otomatikleştiren komut dosyaları; yüksek dereceli hesaplar elde eden güçlendiriciler; ve seviye yükseltmek için programları kullanan botters. Bu sorunlara karşı mücadele etmede League of Legends’ın veri bilimcileri ve hatta istismarcıları caydırmak, önlemek ve tespit etmek için bir araya gelen eski hilecilerden oluşmuş anti-hile ekibi vardır.

Her hileci türü benzersiz bir meydan okuma sunuyor. Örneğin, script yazarları söz konusu olduğunda, Riot, normal insani saldırı spam’ları ile bilgisayar tarafından üretilen hareketler arasında ayrım yapmak zorunda kalırken, aynı zamanda hile geliştiricilerinin programlarına daha insan benzeri görünmelerini sağlamak için kasıtlı olarak geciktirdikleri gerçeğini de hesaba katıyor. Yakalanan çoğu scriptin reforme edilmemesi (Riot’a göre sadece yüzde 9’u kendi yollarını değiştiriyor) ve bir dolandırıcı oyunun kaldırılmasına karar vermeden önce ortalama 5.1 yasaklı hesap gerektirir.

Boosterlar söz konusu olduğunda, Riot bir oyuncunun yeteneği ile artırılan hesabın sıralaması arasında bir boşluk olup olmadığını tespit etmeye çalışır. Riot, “Daha az hak edenlerin ödüllerini kaldırmak için sezonda çalıştığımız küçük bir algoritmayı bir araya getirmeyi başardık.” diyor.

Belki de en merak uyandıran anti-hile araştırması Riot’un kullandığı robotlar. Riot, “Birkaç doktora adayımız var ve bu inekler, elektrikli bulaşık makinelerini insanlardan ayıran makine modellerini aktif olarak heyecanlandırıyor. Botlarla savaşan botlar; mevkinizin kenarındaki gerçek eşyalar.” yazdı.

Ekip hala hile ile mücadeleye devam etmenin bir yolunun olduğunu söylerken, Riot’un şu ana kadar paylaştığı rakamlar etkileyici. Şirket, “Son üç yılda dünya çapında 7 milyondan fazla hesap açtık. Bunların 5 milyonu Çin’de Tencent tarafından ele alındı.” diye açıklıyor. Tesadüfen Çin, hile konusunda geldiğinde önde gelen bölgelerden biri, Riot’un yeni anti-hile yöntemleri geliştirmek için iyi bir yer.

Riot, “Bugün, ortalama oyuncu muhtemelen 400 sıralı oyunda bir kez boş bir script yazarı ile karşılaşacak.” diyor.