Lost Ark MMORPG Sunucuları Mart ayının sonunda Japonya’da kapanacak.

Lost Ark MMORPG Sunucuları Mart ayının sonunda Japonya’da kapanacak.

Japon yayıncı PMANG, MMORPG Lost Ark’ın Japon sunucularının kapatılacağını duyurdu. Kapanış 20 Mart 2024 saat 19.00’da gerçekleşecek. Oyun, 23 Eylül 2020’den beri bu bölgede aktifti, ancak artık devam edemeyeceği için geliştirici Smilegate RPG ile anlaşarak durdurulacak.

“Hala Lost Ark oynayan herkese ve bizi destekleyen herkese derin teşekkürlerimizi sunmak isteriz,” – dedi PMANG resmi blogunda ve daha sonra üzücü açıklama için özür diledi.

Bu noktadan itibaren Lost Ark’ın Japon versiyonu, yeni içerik almayacak ve mikro işlemler engellenecek. Ne olursa olsun, PMANG, 24 Ocak 2024 tarihinde başlayacak ve oyunun sonuna kadar sürecek kapanış etkinlikleri düzenleyerek oyuncularla vedalaşmaya karar verdi.

Lost Ark krizde mi? Kesin bir şey söylemek zor. Son zamanlarda oyuncu sayısında büyük bir düşüş yaşandı ve başlangıç ​​performansı hayal edilebilir sadece. Bununla birlikte Steam’de oyun iyi performans gösteriyor ve sık ​​sık 50.000 eşzamanlı oyuncuyu aşıyor. Tabii ki, karakter geliştirmek için gereken büyük zaman yatırımları nedeniyle negatif yorumlar çoğalmaktadır.