Manor Lords yazarı, Farthest Frontier geliştiricisinin iddiasına cevap verdi: Kendisinin yalnız bir geliştirici olmadığını söyledi.

Manor Lords yazarı, Farthest Frontier geliştiricisinin iddiasına cevap verdi: Kendisinin yalnız bir geliştirici olmadığını söyledi.

Farthest Frontier erken erişim oyununun yaratıcısı Arthur Bruno, Manor Lords’ı “tek kişinin işi” olarak adlandıran oyuncuları rahatsız ettiğini ifade etti. ayrıca büyük bir ekip olarak gördüğünü belirtti. Geliştirici, stratejinin başarısına karşı olmadığını, ancak başarılı bir stratejinin geliştirilmesinde büyük bir ekibin rol aldığını ifade etti.

Crate Entertainment’ın sahibinin yorumu Manor Lords yaratıcısı Grzegorz Stycznı’nın dikkatinden kaçmadı. Stycznı, Bruno’nun görüşünü kısmen kabul ettiğini ve adı geçen işbirlikçilere özellikle hareket yakalama konusunda yardım eden kişilere referans verdiğini itiraf etti.

Bazı geliştiricilerin “tek kişi geliştirici” olarak adlandırdığım için rahatsız olduğunu belirtmek istiyorum, ancak oyun kredileri oldukça uzun. kısmen kabul ediyorum! Beni, boyutumu büyütmem ve daha fazla insan işe almam için büyük bir baskı altına alıyorlar – ve bunun giderek gerçekleştiğini de belirtmek isterim. Ancak bu “hareket yakalama departmanı”. En iyi arkadaşlarım çocuk fotoğrafçılığında.

Stycznı, bu yılın nisan ayında birkaç geliştiricinin ekibe katıldığını ve “farklı mağazalarda oyun derleme sorunları” nedeniyle ortaya çıkan riskleri azaltmak istediğini açıkladı. Geliştirici ayrıca, eleştirileri anladığını ancak Bruno’nun Farthest Frontier projesinden ayrılmasının hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini, Stycznı’nın Manor Lords üzerinde çalışmayı bırakması durumunda ise oyunun geliştirilmesinin sona ereceğini belirtti.

İnsanlara tek başıma çalışan bir geliştirici olduğumu ve birkaç çalışanın bana yardımcı olduğunu söyleyeceğim. Bu adil eleştiri ve ben bunu anlıyorum. Ancak, sanırım o, ayrılırsam, oyunun sonu, ML’nin sonu olacağını anlamıyor. Oysa eğer stüdyoyu terk ederse, hiçbir şey değişmez.

Stycznı, takip eden yayınlarda, Manor Lords çalışmalarının tek başına ne kadar zaman aldığı hakkında hayranların sorularına cevap verdi. Özellikle, seslendirme kayıtlarıyla ilgili çalışmalara ancak 2020 yılında başladığını ve bu projeyle ilgili işbirliğine sadece bu tarihte katıldığını belirtti.

Daha sonra geliştirici, oyunun kendisine odaklandı ve ormanda bulunan bir sorunun bir sonraki yamada çözüleceğini açıkladı.

.