Marvel’ın Spider-Man 2 farklı olabilirdi. Senaryo parçaları ortaya çıktı.

Marvel’ın Spider-Man 2 farklı olabilirdi. Senaryo parçaları ortaya çıktı.

Insomniac Games’ın Marvel’s Spider-Man oyunları zaten bizi dokunaklı hikayeler anlatmaya alıştırdı. Bu hikayeler sayesinde hayranlar kendi devamını yazsalar nasıl olurdu diye merak ediyorlar. Birkaç ay önce duyduğumuz hikayeden ne olabileceğini gösteren senaryo parçaları internette ortaya çıktı.

Marvel’s Spider-Man 2 zaten birkaç aydır piyasada. Geliştiricilerin oyuncuların deneyimini zenginleştirecek yeni bir güncelleme üzerinde çalıştığını duyurdular. Ancak devam veya genişleme olarak daha fazlasını öğrenmek isteyen oyuncular için bu yeterli olmayabilir.

Bir süre önce Insomniac Games’in plan ve projelerine dair bazı bilgilerin sızdığı gizli olmayan bir sır. Ara sıra içeriden insanlar perde arkasından yeni şeyleri paylaşıyorlar. Bu sayede yakın gelecekte bizi nelerin beklediğini öğrenmemizin yanı sıra, Marvel’s Wolverine’ın yapımının nasıl göründüğünü görebildik.

Bununla da yetinmiyor, çünkü internette Marvel’s Spider-Man 2’nin senaryo parçaları ortaya çıktı ve bu parçaların muhtemelen daha önceki sızıntıların bir parçası olduğu düşünülüyor.

Okurken, yaratıcıların bazı konuların karanlık tonunu daha da derinleştirmek istediğini hissediyorsunuz. Bazıları o kadar ilginç ki hikaye genişlemelerinin temelini oluşturabilir. Kim bilir, belki bir gün onları göreceğiz. Çünkü Marvel’s Spider-Man 2’nin hikayenin kapanmış mı olduğu yoksa birkaç yıl önceki gibi zenginleştirilebilir mi olduğu hala bilinmiyor.

DİKKAT!!! Eğer bu hikayeyi henüz oynamadıysanız, bir sonraki içerik SPOILER içerebilir. Bu andan itibaren kendi riskinizle okuyunuz.

Spoiler

İlk göze çarpan hikaye örgülerinden biri, finalli farklıydı. Daha önceki versiyonda Peter ve Miles, Harry’yi Venom’dan ayırmaya çalıştıklarında, orijinal Spider-Man’in Norman Osborn’ın oğlunu öldürmek zorunda kalması, girişimleri ve girişimlerinin sonraki intikam özleminin artmasını gösteriyor. Ayrıca, bu an daha da duygusal hale gelebilirdi.

Birkaç hafta sonra Peter, Harry’nin avukatından arar ve ölenin kendisine bir mesaj bıraktığını bildirir. Harry’nin kaydedilen videosunda, Peter ile arkadaşlığını ne kadar değer verdiğini ve ona hayranlık duyduğu kardeşi olarak gördüğünü anlatır.

Ayrıca yaratıcılar, Peter’ın MJ ile ilişkisini genişletmeyi ve hatta sonlandırmayı planladılar, çünkü birlikte yemek yerken kız arkadaşı ona hala kendisine evlilik teklifi etmediğini neden sordu, Peter başarısız bir şekilde evlenme yüzüğünü saklamaya çalıştığı evde. Bu da gelecekteki ortak yaşamlarını nasıl hayal ettikleri ve evlenmeye henüz acele etmedikleri hakkında bir konuşma başlattı. Bu yüzden Peter, eğer Mary Jane isterse, onu geri verebileceğini söyler. Ancak kız arkadaşın buna uygun olduğunu söyleyerek yüzüğü denemeye karar verir.

Yaratıcılar, Carnage dahil, kötü adamlar için başka bir fikirleri vardı. Başlangıçta bu hikaye örgüsünde Mary Jane’in, Cletus Kasady’nin eskiden barındığı ve şu anda yıkım altında olan bir akıl hastanesini öğrendiği bilinmelidir. Bulunduğu sessizlik kılığındaki hastaneye giden, Kasady’nin kurbanlarından bir sürü hatıra ile dolu yeri keşfeder. Ardından, “Kuzuların Sessizliği” tarzında bir sessizlikte, onu takip etmeli ve Spider-Man ve Ghost’u yardım istemeliydi. Ancak onlar çok geç gelir, Cletus simbiyot ile bütünleştiğinde. Bu da süper kahramanların Carnage’a karşı savaşına yol açar.

Diğer hikaye, Venom’un hikayesiydi. Önce Spider-Man’ın Harry’den, milyarlarca simbiyotun kapana kısılmadan önce ölümcül bir gezegenden kurtulma şansını bekleyen başka bir galaksiye geçiş yapma arzusunu öğrendiğini Connors’tan öğrenmesi gerektiği anlaşılır. Ancak Venom’un serbest bırakılması medeniyetimizin sonu anlamına gelecekti. Ardından Spider-Man Miles ve doktordan ayrılır ve şehre döner, simbiyotlarla savaşır ve Mary Jane’i kurtarır.

Daha sonra Peter, Miles ile buluşmak istediğini söyler. Ne yazık ki, bu Spider-Man’i Venom’un kurduğu bir tuzaktır. Bunu takiben, simbiyot kahramana göğsünden ıslakır ve Miles da savaşa katılır. Ancak bu da boşa gider, ve tam Venom onu öldürmeye hazırlandığı anda, Connors Lagarto olarak yardım etmek için gelir.