Mass Effect 2 Sistem Gereksinimleri

Mass Effect 2 Sistem Gereksinimleri

Mass Effect 2

Mass Effect 2

Mass Effect 2, BioWare tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan bir aksiyon rol yapma video oyunudur. 2010 yılında Microsoft Windows ve Xbox 360 için ve 2011’de PlayStation 3 için piyasaya sürüldü. Mass Effect 2, Mass Effect serisinin ikinci oyunu ve ilk Mass Effect‘in devamıdır. Oyun, insanlığın Collectors (Kollektörler) olarak bilinen bir insektisit türüyle tehdit edildiği, 22. yüzyılda Samanyolu galaksisinde gerçekleşir. Oyuncu, farklı bir takımın sadakatini inşa etmesi ve kazanması ve düşmanı bir intihar görevinde durdurması gereken seçkin bir insan asker olan Komutan Shepard’ın rolünü üstlenir. Oyuncunun tamamlanmış bir kaydedilmiş oyununun kullanımıyla, oyuncu oyunun hikayesini çeşitli şekillerde etkileyebilir.

Oyun için, BioWare çeşitli oyun öğelerini değiştirdi ve sınırlı mühimmat ve yenilenebilir sağlık da dahil olmak üzere üçüncü şahıs nişancı yönlerini daha da vurguladı. İlk Mass Effect’in ana öyküsüne odaklanmanın aksine, geliştiriciler isteğe bağlı görevlerin ana görev kadar yoğunluğa sahip olduğu bir alan oluşturmayı seçti. Mass Effect 2 ayrıca, tek oyun içi karakter kıyafetlerinden tamamen yeni alan ile ilgili görevlere kadar değişen çeşitli indirilebilir içerik paketlerini destekler.

Mass Effect 2, oyuncunun Commander Shepard rolünü üçüncü şahıs bakış açısıyla ele alan tek kişilik bir aksiyon rol yapma oyunudur. Shepard’ın cinsiyeti, görünüşü, askeri yapısı, savaş eğitimi ve adı, oyun başlamadan önce oyuncu tarafından belirlenir. Oyuncu, orijinal Mass Effect’in tamamlanmış bir oyundan bir karakter alıp almayacağını ya da oyunu yeni bir karakterle başlatmayı seçebilir. Eski bir karakteri içe aktarmak, oyuncu tarafından Mass Effect 2’nin hikayesini etkilemek için ilk oyunda yapılan çeşitli kararlara izin verir ve oyuncunun başlangıç bonuslarını belirtir. Oyun, oyuncu için seçim yapabileceğiniz altı farklı karakter sınıfına sahiptir. Her sınıf farklı güç ve silah türlerinde uzmanlaşmıştır. Örneğin, Vanguard sınıfı, uzak mesafeli muharebe ve av tüfekleri konusunda uzmanlaşmışken, Infiltrator sınıfı, gizlilik muharebe ve keskin nişancı tüfek kullanımına dayanmaktadır.

Mass Effect 2 Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi: Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7
 – İşlemci: 1.8GHz Intel Core 2 Duo veya eşdeğer AMD CPU
 – Bellek: Windows XP için 1 GB RAM / Windows Vista ve Windows 7 için 2 GB RAM
 – Ekran Kartı: Pixel Shader 3.0 ile 256 MB
 – DirectX: Sürüm 9.0c
 – Sabit Disk: 15 GB
 – Ses Kartı: DirectX 9.0c uyumlu

Önerilen Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi: Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7
 – İşlemci: 2.6+ GHz Core 2 Duo Intel veya eşdeğer AMD CPU
 – Bellek: 2 GB
 – Ekran Kartı: ATI Radeon HD 2900 XT, NVIDIA GeForce 8800 GT veya daha iyisi
 – DirectX: Sürüm 9.0c
 – Sabit Disk: 15 GB
 – Ses Kartı: DirectX 9.0c uyumlu