Meb’in Yasaklamadığı Oyunlar

Meb’in Yasaklamadığı Oyunlar

Meb Oyun

Meb Oyun

Meb’in Yasaklamadığı Oyunlar 2019

Günümüz teknolojisiyle ellerinde telefon, tablet gibi teknolojik cihazların eksik olmadığı çocukların hayatında bilgisayar oyunları epey yer edinmekte. Haliyle bu durum özellikle çocuk gelişimini doğrudan etkileyen bir unsur. Kullanım açısından da teknoloji iyice kolay hale gelince çocular bir parmak dokunuşuyla her şeye erişebiliyorlar. Durum böyle olunca oyun seçimi de büyük önem arz ediyor ve ebeveynlerin bu konuda dikkatli olmaları gerekir. Çocukların yararlı oyunları tercih etmesini sağlamalayız.

Meb Tarafından Engellenmemiş Oyunlar

Çocukların gelişimine zarar verecek bu oyunlar konusunda meb bazı çalışmalar yapmaktadır. Meb zararlı gördüğü oyunları ya da oyun sitelerini engellemektedir. Ama tabi ardından hemen yeni oyun siteleri açılmaktadır. Meb genellikle eğitim odaklı oyunlara destek vermektedir. Çocukların hayatında oyunlar epey önemlidir. Çocuklar doğru oyunlara yönlendirilirse bu oyunlar doğrudan çocuk gelişimine katkı da sağlar. Örneğin; satranç, bulmaca gibi zeka oyunları, boyama, çizim gibi hayal gücünü geliştiren göresel oyunlar çocukların gelişimini doğru ve olumlu şekilde etkiler. Bu tarz oyunlarla çocuklar hem öğrenebilir hem de öğrenirken eğlenebilirler. Bilgi birikiminden iletişim kurmaya kadar çocukların hayatına katkı sağlayan oyunların yeri çocuklar için her zaman bir başkadır.

Meb tarafından engellenmemiş oyunlar veya yasaklanmamış oyunlar genellikle eğitici oyunlardır ve çocuklar tarafından da epey tercih edilmektedir. Meb’in kendisinin yayınladığı oyunlar da mevcuttur. Bu oyunlar meb oyun adı altında yayınlanmaktadır. Bunların bazıları; Ebru Boyama, Kelime Türetmece, Kare Kapmaca, Matematik oyunları gibi oyunlardır. Ayrıca çok sevilen macera odaklı Ateş ve Su oyunundan da bahsetmeden geçmeyelim.

Eğitsel olan bu meb oyunlarına şuradan ulaşabilir; “Meb Oyun” ve doyasıya oynayabilirsiniz.