Mesut Özil, eFootball PES 2020’den Kaldırıldı

Mesut Özil, eFootball PES 2020’den Kaldırıldı

       Eğer futbolu takip eden biriyseniz Mesut Özil’in ne kadar yetenekli ve ünlü bir futbolcu olduğunu biliyorsunuzdur. Instagram hesabında milyonlarca takipçiye sahip olan Mesut Özil, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşım büyük dikkat çekmişti ve yankı uyarmıştı.

   Mesut Özil’in geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti hükümetinin o bölgede yaşayan Uygur Türkleri’ne yönelik uyguladığı eziyetleri ve sebep olduğu ölümleri eleştirmişti. Bu paylaşım dünya’da bir anda büyük bir yankı uyarmıştı. Paylaşımın hemen ardından Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Çin Halk Cumhuriyeti Futbol Federasyonu, paylaşımı yapan Mesut Özil’e tepkilerini gösterdikleri açıklamalarda bulunmuşlardı. 

    Tüm bunların yanı sıra Arsenal’ın normalde Çin’de  yayınlanan maçları yayınlanmamaya başlandı. Mesut Özil’e yapılan eleştiriler bunlarla sınırlı kalmadı. Futbol oyunlarının en ünlü serilerinden birisi olan PES’ten de bir tepki geldi. eFootball PES 2020’nin Çin Halk Cumhuriyetinde’ki dağıtımcı şirketi olan NetEase, Mesut Özil’i Çin’de yayınlanan eFootball PES 2020 versiyonundan kaldırdıklarını duyurdu.

    eFootball PES 2020’nin Çin Halk Cumhuriyetin’de ki dağıtıcı şirketi olan NetEase yaptığı açıklamada, “Alman oyuncu Mesut Özil, Instagram hesabında Çin Halk Cumhuriyeti ile ilgili yaptığı radikal bir açıklamanın bulunduğu bir paylaşım yapmıştır. Yaptığı bu açıklama Çinli futbolseverlerin hoşuna gitmemiş ve üzmüştür. Özil’in yaptığı bu açıklama aynı zamanda sporun sevgi ve barış ruhunu ihlal etmiyoruz. Yapılan bu açıklamaları kabul etmiyoruz.”dedi

   Mesut Özil, geçtiğimiz Cuma günü resmi Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Uygur Türkleri için “eziyetlere direnen mücahitler ve Kuranlar yakılıyor,camiler kapatılıyor, din alimleri öldürülüyor, bacılar zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen Ümmeti Muhammed suskun” açıklamasını yapmıştı.

   İlerleyen günlerde Mesut Özil veya PES cephesinden bir açıklama gelecek mi hep birlikte göreceğiz.