Metal Gear Solid Oyunları Geçici Süreliğine Mağazalardan Kaldırılıyor

Metal Gear Solid Oyunları Geçici Süreliğine Mağazalardan Kaldırılıyor

Konami'nin yaptığı açıklamalara göre Metal Gear Solid oyunlarının lisans sorunları çözülene kadar vitrinlerde olmayacağı söylendi. Lisans sorunları çözüldükten sonra tekrardan dijital mağazalarda boy gösterecek oyunlara Konami tarafından yeniliklerde eklenebilir. 

Metal Gear Solid, oyun dünyasının en önemli serilerinden biridir. “Metal Gear Solid 3: Snake Eater”, birçok oyuncu tarafından serinin en iyi oyunu olduğu söyleniyor. Başlangıçta Metal Gear Solid 2: Sons of Freedom gibi PlayStation 2 için özel olarak piyasaya sürülmesine rağmen, daha sonra Metal Gear HD koleksiyon paketi aracılığıyla diğer platformlar içinde geliştirildi. 

 

Konami'nin yaptığı resmi açıklamalar ise şu şekilde: “Şu an için oyun içinde kullanılan seçili arşiv görüntülerini yenilemek üzerinde çalışıyoruz. Bu nedenle, Metal Gear Solid 2, Metal Gear Solid 3 ve bu oyunları içeren bütün ürünlerin dünya genelindeki satışını, 8 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçici olarak askıya almaya karar verdik.” 

Yayıncı, Metal Gear Solid 2: The Son of Liberty ve Metal Gear Solid 3: Snake Eater'ın bugün dijital vitrinden kaybolduğunu ve Konami'nin dahil edilen “tarihi arşiv görüntüleri” için lisansını yenilediğini duyurdu. Oyunlar geçici olarak kaldırılsa da Konami'den yapılan açıklamada oyunun dijital mağazalara ne zaman döneceğine dair henüz belli bir tarih vermedi. 

Diğer son Metal Gear Solid haberlerinde, Metal Gear 5 sunucuları PS3 ve Xbox 360 sürümleri için çevrimdışı olarak kullanılıyor. DLC artık 30 Kasım'dan itibaren mevcut olmayacak ve gelecek yıl tamamen kapanacak. Konami, Metal Gear Solid oyununu herkese açık olarak geliştirmediğinden, Solid Snake'in gizli aksiyonunu elde etmenin tek yolu şimdi eski oyuna atlamak. Yine de bir stüdyonun MGS 3'ü yeniden yaptığı söyleniyor.