Metro Exodus Steam Keyleri Siliniyor ve Oyun Kütüphanelerinden Kaldırılıyor!

Metro Exodus Steam Keyleri Siliniyor ve Oyun Kütüphanelerinden Kaldırılıyor!

Metro Exodus’un Epic Games Store‘a özel olması, yayıncı Deep Silver için tartışmalı bir hamleydi. Valve, bunu “Steam müşterileri için haksız” bir hareket olarak nitelendirdi, kısa bir süre için özür dileyerek Metro Exodus’un kendi platformu üzerinden kullanılamayacağını bildirdi. Buna rağmen, oyunun Steam anahtarları çevrimiçi olarak satıldı ve bu anahtarların çalındığı ortaya çıktı – ve sonuç olarak devre dışı bırakıldı.

Oyunun resmi Steam sayfasındaki bir güncellemeye göre, Valve platformundaki Metro Exodus için bu anahtarlar artık çalışmayacak. Deep Silver, 

“Bu anahtarlar, Epic Games ile münhasırlık ilan edilmeden önce fiziksel anahtar baskısının yapıldığı fabrikadan yasa dışı bir şekilde elde edildi” dedi. “Bu anahtarların cezai niteliği nedeniyle, tüm lisanssız anahtarlar devre dışı bırakılmış ve yürütülebilir dosya olmadan Metro Exodus’un etkinleştirilmesi / indirilmesi artık mümkün değildir.”

 

Ayrıca, bu yasa dışı Steam anahtarlarından birine sahipseniz Metro Exodus, oyun kütüphanenizden kaldırılacak.

“Buna ek olarak, yazılım yetkisiz bir kod kullanan herhangi bir oyuncunun Steam kitaplığından kaldırılacak. Bu platformda satılan anahtarlar çalınmakta ve bu nedenle yasa dışıdır.”

 

Peki şirket oyunu kütüphanenizden çıkardıktan sonra Deep Silver’ın önerisi nedir? 

“Eğer bundan etkilenmişseniz, size lisanssız anahtarı satan eden satıcıyla iletişim kurmanızı ve para iadesi talep etmenizi şiddetle öneririz” 

dedi.

 

Deep Silver, yalnızca iki dağıtımcının PC’de Metro Exodus’u satmaya yetkili olduğunu söyledi: Humble Bundle ve Razer mağazası. Oyun şu anda Epic Games Store’a özel olsa da, Metro Exodus 14 Şubat 2020’den sonra Steam’de satılacak.

Metro Exodus kısa süre önce çeşitli ayarlamalar ekleyen 6 GB’lık bir Ranger Güncellemesinde Yeni Bir Game Plus alarak bir dizi yeni özellik ekledi. New Game Plus’a ek olarak Ranger Güncellemesi, önceden ayarlanmış dördüncü bir kontrol cihazı hassasiyetine sahip, platforma özel geliştirmeler ve eklemelerle birlikte geliyor, sayısız hata ve çökmeye hitap ediyor ve tam Ukraynalı yerelleştirme ekliyor. Ranger Güncellemesi şimdi PC, PS4 ve Xbox One için kullanılabilir.