Metroid Prime 4’ün geliştirme sürecinin son aşamasında olduğu görünüyor.

Metroid Prime 4’ün geliştirme sürecinin son aşamasında olduğu görünüyor.

Univero Nintendo tarafından belirtildiği gibi, son zamanlarda gazeteciler, 2017 yılında duyurulan oyun endüstrisinin en büyük uzun süreli projelerinden biri olan Metroid Prime 4’ün şu anda hangi durumda olduğuyla ilgili küçük bir soruşturma yaptılar.

Muhtemelen hayranlar oyunu uzun süre beklemek zorunda kalmayacaklar: Nintendo‘nun, Metroid Prime 4’ün demo sürümünde hataları ve sorunları tespit etmek için yaklaşık 10 ay önce testler yaptığı ortaya çıktı – bu, dış kaynaklardan birisi olan Edwin Etwell‘in özgeçmişi sayesinde ortaya çıktı.

Ayrıca, Retro Studios ve Next-Gen Dreams 3D ile Hire Studio‘nun ortaklık yapması da önemli bir gelişme oldu. Bu şirketin ana uzmanlık alanı, müşteriler için yaratıcı ve en karmaşık giriş fragmanlarını oluşturmaktır.

Universo Nintendo, Retro Studios ve Nintendo’nun Metroid Prime 4’ün üretiminin son aşamasında olduğuna dair ikna edici kanıtlar olarak gördükleri bu iki noktanın bir araya gelmesinin, oyunun piyasaya sürülme tarihini kısa bir süre içinde tekrar halka sunulması gerektiğine dair kesin bir işaret olduğunu düşünüyor. Oyun, muhtemelen Nintendo Switch‘in bitişine yaklaşan ömrünün son büyük özel oyunlarından biri olacak.