Michelle Rodriguez, “Avatar”ın devam filminde neden yer almadığını açıkladı

Michelle Rodriguez, “Avatar”ın devam filminde neden yer almadığını açıkladı

Film “Avatar 2: Su Yolu” filminin galası büyük bir başarıyla gerçekleşti. James Cameron’ın filmi sinemalarda kaldığı süre boyunca büyük bir başarı elde ederek birçok rekor kırdı. Ancak 2009 yılının en büyük aktrislerinden biri olan filmde yer almadı.

Michelle Rodriguez – bir anti-Sean Bean gibi. Fantastik dizilerin yıldızı gibi, sürekli rol aldığı karakterlerde ölüyor ancak Bean’in aksine, onun karakterleri her zaman geri dönüyor. Daha önce ölen karakteri sadece korku filmleri “Resident Evil” ve “Machete” de değil aynı zamanda “Hızlı ve Öfkeli” filmlerinde de yeniden dirildi.

“Avatar 2” de dönüş yapan karakterlerin bir kısmı, teknik olarak önceki bilim kurgu filminde ölmüşlerdi. Böylece kötü adam Miles Quaritch, Na’vi klonu olarak geri döndü, Grace ise yeni bölümlerde ve Kirie rüyasında ortaya çıktı. Ancak Rodriguez’in Vanity Fair ile yaptığı röportajda, yeni “Avatar” devam filmlerinde karakterinin geri dönmesine ilgi duymadığını ifade etti.

“Jim ile görüştüğümde, ‘Ne dersin Michelle geri dönse?’ dedi. “Birçok diğer karakter geri döndü [“Su Yolu”]” diye hatırladım. Ben de “Bunu yapamazsın – ben bir şehit gibi öldüm” dedim.

Aksiyon türündeki rolleriyle tanınan Rodriguez, kariyeri boyunca karakterinin üç farklı franchise’da dirildiği konusunda düşüncelerini dile getirme fırsatını kaçırmadı.

“Resident Evil’e geri döndüm, ama yapmamalıydım. “Machete”ye geri döndüm, yapmamalıydım. Letty ile geri döndüm ve bu da gereksizdi. Dördüncü kez bunu yapmak istemiyorum, aşırıya kaçmış olur. Bu çok garip, anlamıyorum. Sanırım, erkeğinin olmayan kızla ne yapacaklarını bilmiyorlar. “Erkeği yok. Onu hayatta mı bırakalım yoksa öldürelim mi?”