Microsoft, Bethesdayı Satın Aldı Gelecek Bazı Oyunlar Özel Olacak

Microsoft, Bethesdayı Satın Aldı Gelecek Bazı Oyunlar Özel Olacak

ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu ve Avrupa Birliği Komisyonu'nun onayını aldıktan sonra Microsoft, Bethesda'nın sahibi ZeniMax Media'nın satın alınmasının tamamlandığını resmen açıkladı. Xbox başkanı Phil Spencer, Xbox için bir blog yazısında ZeniMax (id Software, Bethesda, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ve Roundhouse Studios) altındaki sekiz stüdyoyun katıldığını açıkladı.

Spencer, satın almanın hem Microsoft hem de Bethesda için ne anlama geldiğine değinerek, amacın “bu ekiplere en büyük işlerini yapmak için en iyi temeli vermek ve Xbox'ı tüm oyuncular için kapsayıcı bir platform haline getirmeye devam etmek olduğunu söyledi” Ayrıca Bethesda'nın oyunları her zamanki gibi yapmaya devam etmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı ve Xbox'ın gelecekteki Bethesda oyunlarını tarihlerindeki en büyük ve en popüler oyunlar haline getirmesine yardımcı olmak istediğini söyledi.

Beklendiği gibi, Bethesda'nın Game Pass ve gelecekteki münhasırlara dahil edilmesi de doğrulandı. Bu hafta daha sonra Xbox Game Pass'a daha fazla Bethesda oyununun geleceği açıklandı. Bu yılın başlarında hayatını kaybeden ZeniMax Media'nın kurucusu Robert A. Altman için Spencer, Altman'ı oyunun gücüne derinden inanan “yakın arkadaş” olarak adlandırıyordu. Ayrıca Xbox başkanı Phil Spencer, ne yazık ki Robert A. Altman'ı aramızda göremeyeceğiz ancak  “Yaptığımız ortak işte ruhunun yaşayacağını ve bizi bu ortaklığı hayal ettiği gibi yapmaya motive edeceğini biliyorum” dedi.