Microsoft Çift Ekranlı Telefonunu Tanıttı!

Microsoft Çift Ekranlı Telefonunu Tanıttı!

Microsoft Çift Ekranlı Telefonunu Tanıttı!

Microsoft firması iki ekrana sahip bir Android telefon yapacağını duyurdu. Windows yazılım üreticisi, Çarşamba günü New York’ta düzenlenen bir etkinlikte Surface Duo adlı cihazını gösterdi. Şirket temsilcisi, iki ekranın (Samsung’un katlanabilir Galaxy Fold’undan biraz farklı bir tasarım) kullanıcıları daha üretken hale getireceğinden ve telefonla ekran kalemi kullanan kişilerin rahat edeceğinden bahsetti. 

Cihaz, 8.3 inçlik bir alan üzerine iki adet 5.6 inçlik ekrandan oluşacak. Surface Neonun daha büyük ve çift ekranlı versiyonu olacak olan Surface Duo hakkında daha fazla bilgiye yer verilmedi. Cihazın yaklaşık olarak 2020 yaz aylarda piyasaya sunulacağı söylendi. Etkinlikte aynı zamanda Windows 10 X yazılımının çift ekranlı cihazlarda nasıl göründüğü üzerinde de duruldu. Ayrıca, Surface Laptop 3, Surface Pro X ve Surface Pro 7 tabletleri, Surface Kulaklık ve SQ1 Custom Arm Chip üzerine de konuşuldu. 

Google’la iş birliği içinde olan Surface Duo, Google Play Store’daki uygulamaları da çalıştırabilecek. Microsoft Ürün Şefi Panos Panay, “Bu ürün, Microsoft’un kesinlikle en iyi işlerini bir araya getirecek ve Android’in en iyi halini bir ürüne getirmek için Google ile de ortaklık kuruyoruz.” dedi.

Microsoft, cep telefonları için işletim sistemleri oluşturmak için yirmi yılı aşkın bir süredir çalışıyordu ancak bu çabadan iki yıl önce vazgeçmişti. Çünkü Samsung Apple gibi dev şirketlerin gölgesinde kalmıştı. Bunun yerine Microsoft, Office yazılımını ve diğer hizmetlerini iPhone’lar dahil rakip cihazlara bir ajan gibi iliştirmeyi seçti. Şirketin ilk Android telefonu işi daha da ileri götürecek elbette.

Microsoft için telefon sektörüne geri dönmek kolay olmayacak elbette. Bildiğiniz üzere gerçekten çok fazla sayıda cihaz satan ve akıllı telefonlarından para kazanan başlıca üç şirket var – Samsung, Huawei ve Apple. Strategy Analytics’e göre,yılın  ikinci çeyreğinde  dünyada satılan akıllı telefonların % 22’si Samsung ,% 17’si Huawei ve % 11’i Apple tarafından yapılan telefonlar. Çinli satıcılar Xiaomi ve Oppo yaklaşık %10 luk bir dilime hitap ederken bu bariyeri aşan başka bir şirkette henüz yok.  Bir Android telefonla Microsoft’un büyük bir telefon satıcısı haline gelmesi pek olası görünmüyor gibi. Sizce sonucu ne olur? Görüşlerinizi bildirirseniz seviniriz.

Microsoft Çift Ekranlı Telefonunu Tanıttı!