Microsoft, Çocuklara Kod Yazması İçin Space Jam Yıldızlarından LeBron James ve Bugs Bunny İle Çalışacak

Microsoft, Çocuklara Kod Yazması İçin Space Jam Yıldızlarından LeBron James ve Bugs Bunny İle Çalışacak

Teknoloji devi Microsoft, çocukları kodlamaya başlamaya teşvik etmek için bazı büyük isimler ile işbirliği konusunda anlaşma yaptı.

Microsoft'un blog'unda paylaşılan bir gönderide ortaya çıkan firma, çocukların kod yazmasına yardımcı olmak için yaklaşam Space Jam: A New Legacy filmi etrafında Warner Bros. ile birlikte çalıştığını duyurdu.

Şirket, bunu teşvik etmek için Microsoft Mağazaları tarafından barındırılan sanal atölyeler de dahil olmak üzere çeşitli girişimler yürütüyor. Firma, bunların sekiz yaşındaki çocuklar için tasarlandığını ve her birinin yaklaşık 90 dakika çalışacağını belirtiyor. Microsoft ayrıca, okullarda kullanılabilmeleri için bu derslerin bir “eğitim sürümünü” oluşturacağını belirtiyor.

Ayrıca, şirketin teknik eğitim platformu olan Microsoft Learn'e Space Jam temalı iki yeni derste eklenmiştir. 

Şirket ayrıca 30 Aralık'a kadar 14 yaşındaki veya daha büyük çocukların resmi Space Jam: A New Legacy arcade oyunu için oyun fikirlerini gönderebilecekleri bir yarışma düzenliyor.

Microsoft, “Dünya Ekonomik Forumu, önümüzdeki on yılda işlerin %77'sinin teknoloji alanında olacağını ve yaratıcılığın işverenler tarafından aranan en önemli beceriler arasında olacağını öngörüyor. Şirket olarak bizim Küresel Skilling Initiatic aracılığıyla işgücünün bu yeni becerileri kazandırmaya kararlıyız.” açıklamasını yaptı.

Space Jam: A New Legacy, 1996 gişe rekorları kıran Space Jam'in devamı niteliğindedir ve şu anda 2021 Temmuz'da yayınlanması planlanmaktadır. Bir önceki filmde Looney Tunes'un bir grup uzaylıya karşı bir basketbol maçı için Michael Jordan'la takım kurmuştu, bu kez LeBron James'in etrafında Bugs Bunny ile birlikte yapay zekayı yenmek için ortaklık kurdu.