Microsoft DirectSR Yüksek Çözünürlük Teknolojisi, DLSS, FSR veya XeSS’e Entegrasyonu Kolaylaştıracak

Microsoft DirectSR Yüksek Çözünürlük Teknolojisi, DLSS, FSR veya XeSS’e Entegrasyonu Kolaylaştıracak

GDC 2024 etkinliğinde Microsoft, yeni DirectSR teknolojisini tanıtacak. Bu teknoloji, oyunlara yüksek çözünürlüklü genişletme entegrasyonunu kolaylaştırmak için bir API’dir. Bu, geliştiricilerin DLSS, XeSS ve FSR gibi birden fazla genişletmeyi etkinleştirmek için hareket vektörleri ve renk tamponları gibi standart giriş verilerini kullanmalarını sağlar.

Microsoft, DirectSR’ın yeni bir süper çözünürlük veya ölçekleme teknolojisi olmadığını, mevcut ve gelecekteki yüksek çözünürlüklü teknolojileri oyunlara entegre etmek için kullanılan kullanışlı bir API olduğunu doğruladı.

DirectSR, Microsoft Agility SDK aracılığıyla test edilmeye hazır olacak, bu da geliştiricilerin API’yi test etmelerine ve geri bildirim sağlamalarına olanak tanıyacak.

Microsoft, kendi DirectML Super Resolution teknolojisi üzerinde zaten çalışmasına rağmen, ölçekleme için kendi çözümünü piyasaya sürmeyi planlamıyor. Bu, güçlü bir Microsoft ölçekleme çözümünün Xbox ve PC oyunları üzerinde önemli etkileri olabileceğinden hayal kırıklığı yaratıyor.