Microsoft, DXR API kullanarak ışın izleme hızını artırmak için VRAM’a az erişim sağlamak için SSD kullanımını öneriyor.

Microsoft, DXR API kullanarak ışın izleme hızını artırmak için VRAM’a az erişim sağlamak için SSD kullanımını öneriyor.

Son zamanlarda, birçok oyun, oyunculara etkileyici ve gerçekçi görsel efektler sunmak için ışın izleme veya yol izleme yöntemlerini kullanıyor ancak bunun bedeli var. Microsoft’un “Işın İzleme Hızlandırma Yapılarının Ayrıntılı İşlenmesi ve Yöntemleri” makalesinde, ışın izleme ve bununla ilişkili hızlandırma yapıları yazılımlar aracılığıyla düzenlenir / yeniden oluşturulur. Veri depolama çözümleri için veri transferini hızlandırmak ve ayrıntılı işleme imkanı sağlamak için bu yapılar yarışmaktadır.

Şu anda video oyunları ve benzer uygulamalarda, ışın izleme hızlandırma yapıları açıkça yazılım tarafından düzenlenir veya yeniden oluşturulur, böylece mevcut potansiyel olarak görülebilir geometriyi yansıtmaktadırlar. Bu hızlandırma yapıları artık diğer verilerle birlikte (örneğin, geometri ve dokular gibi) bellek depolama (sabit (örneğin, flaş bellek) ve geçici (örneğin, RAM) türleri de dahil olmak üzere) için yarışmaktadır. Hızlandırma yapılarına ayrılan bellek payının bu şekilde artması daha fazla bellek gereksinimi olan sistemlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Ayrıca, ışın izleme yapıları için çok daha fazla veri alınması için gereken bant genişliği de orantılı olarak artmıştır. Burada açıklanan sistemler ve yöntemler, ışın izleme hızlandırma yapıları için gerekli alanı minimize etmeye yardımcı olur. Dolayısıyla, hızlandırma yapılarıyla ilişkili verilerin daha iyi işlenmesi için sistemlere ve yöntemlere olan ihtiyaç mevcuttur. Google Patents

Patent, hızlandırma yapılarıyla ilişkili verilerin daha iyi yönetilebilmesine yönelik çözümleri içerir. Bu veriler, bellekte veya sabit depolama cihazlarında (örneğin, SSD’ler) saklanabilir ve geçici depolama seçeneklerinin ötesinde en yüksek işleme hızını sağlar.

Bu nasıl sonuçlanır görmek ilginç olacak, ancak kesin olan bir şey var: hızlı veri depolama cihazları, SSD’ler gibi, ışın izleme performansını hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Microsoft DXR API, sert disklerle ve SSD’lerin tam potansiyelini kullanan Microsoft Direct I/O paketiyle uyum içinde çalışabilir. Beşinci nesil SSD’ler bilgisayar endüstrisinde hızla ivme kazanıyor ve bu fikirin hayata geçmesi olasıdır.