Microsoft Flight Simulator'un 2,6 Milyar Dolarlık Donanım Satışı Yapması Bekleniyor

Microsoft Flight Simulator'un 2,6 Milyar Dolarlık Donanım Satışı Yapması Bekleniyor

Yapılan son analizler, Microsoft Flight Simulator'ın önümüzdeki üç yıl içinde 2,6 milyar doların üzerinde donanım satışı yapmasının beklendiğini gösteriyor.

İstatisikler, oyun endüstrisinde donanım geliri konusunda uzmanlaşmış bir analiz şirketi olan Jon Peddie Research tarafından yayınlandı.

Resmi açıklamada “Oyuncuların donanım harcamalarını izlemede dünya lideri olan Jon Peddie Research (JPR), Microsoft Flight Simulator 2020'nin piyasaya sürülmesinin satış etkisini analiz etti.” denildi. “Buna bilgisayar yapıları, işlemci yükseltmeleri, ekran yükseltmeleri, uçuş kolları ve gaz pedalları, uçuş sistemi, kontrol birimleri, kokpit pedalları ve çerçeveler gibi simülasyon bileşenleri ve VR satışları dahildir.”

JPR araştırmasını, oyuncuları giriş seviyesi, orta seviye ve üst seviye olmak üzere üç kategoriye ayırararak gerçekleştirdi. Açıkçası, yelpazenin en üst kategorisinde yer alan kullanıcıların daha fazla harcama yapması bekleniyor.

“Önümüzdeki üç yıl içinde 2,27 milyon adet Flight Simulator 2020 satışı yapılacağı varsayımına dayanarak, JPR bu zaman çerçevesinde 2,6 milyar $'ın, oyunun deneyimini iyileştirmek için özel olarak donanıma harcanacağını tahmin ediyor.” açıklaması yapıldı.

Oyun endüstrisi analisti Ted Pollak, “Uçuş simülatörleri, işleme kapasitesini inanılmaz derecede kullanıyor ve yüksek çözünürlük, büyük ekranlar ve VR kullanımını ödüllendiriyor” dedi. “Yeni uçuş simülatörleri piyasaya sürüldüğünde, onları maksimum ayarlarda ve performansta çalıştıracak donanım henüz mevcut değil.”