Microsoft Flight Simulator 2020 Konsollara Geliyor

Microsoft Flight Simulator 2020 Konsollara Geliyor

Microsoft Flight Simulator 2020'in geliştirici şirketine göre oyun yakında konsollara da gelecek.

18 Ağustos tarihinde PC platformu için piyasaya sürülen oyun, popüler uçuş simülatörünün 1982'deki ilk sürümüne dayanan uzun bir sürüm serisinin en sonuncusu. Oyun, gerçekçiliği ve kapsamı nedeniyle grafikleri ve işlemcileri zorlamasıyla biliniyor.

Birkaç ay önce, Xbox başkanı Phil Spencer, oyunun Xbox Series X'te piyasaya sürülmesinin hedeflendiğini söyledi, ancak bundan sonra pek konuşulmadı. Şimdi, Microsoft Flight Simulator başkanı Jörg Neumann, oyunun gerçekten de konsollar için geliştirildiğini söyledi.

“Kendimizi Xbox'ta bulunmak için bu yola adadık, bunu gerçekleştirmek için gerçekten çok çalışıyoruz. Henüz bir zaman çizelgemiz yok, ancak tüm hızımız ile çalışıyoruz. Çünkü bunun önemli olduğunu biliyoruz.” dedi.

Oyunu hem Xbox One hem de Xbox Seriex X konsoluna getirme planları var ve Neumann, şirketin tma da bu şey için çok fazla talep aldığını söyledi. Oyunun zaten bir Xbox denetleyicisiyle çalıştığını ve denetimlerin “tamamen kontrol edilebilir” olacağını söyledi.

Flight Simulator, oyun dünyasında en uzun süredir devam eden simülatör serilerinden biridir. Oyun, Bing, topografik haritalar ve yapay zeka kombinasyonu ile dünyanın eksiksiz bir 3D modelini kullanıyor.