Microsoft LTE Surface Pro Ne Zaman Çıkacak ?

Microsoft LTE Surface Pro Ne Zaman Çıkacak ?

LTE Surface Pro

LTE Surface Pro

Microsoft, bu yılın başında LTE desteğiyle Surface Pro‘yu duyurdu ve şimdi cihazın Aralık ayında kullanıma girmesi bekleniyor. Neowin, Surface Pro program yöneticisi Microsoft’un Tim Golik’in dün Ignite oturumu sırasında Surface Pro’nun LTE sürümü için 1 Aralık’ı başlangıç tarihi olarak açıkladığını bildiriyor. Lansman tarihi, Microsoft’un önümüzdeki ay Londra’da düzenlenecek olan Future Decoded etkinliğinde Surface şefi Panos Panay için planlanan bir görüntü ile ortaya çıktı. Panay’ın, etkinlikte LTE Surface Pro‘yu resmen açıklaması bekleniyor. 

Microsoft, Golik’in yorumu doğrultusunda olan 1 Aralık tarihini onaylamayı reddetti. Ignite oturumu sırasında Golik, Surface Pro’daki (bir Snapdragon X16 modem) LTE yongasının dünyanın herhangi bir ülkesinde çalışacağını da ortaya koyuyor. Bu, herhangi bir ülkede LTE’li bir Surface Pro satın alabilir ve tüm dünyadaki verileri kullanmanız anlamına gelebilir.

Golik, yeni Surface Book‘la ilgili soruları cevaplamayı reddetti; sadece bekleyip göreceğiz dedi. Microsoft’un Surface Book’u bu sonbaharda yenilemesi bekleniyor ama ZDNet’ten Mary Jo Foley’in raporuna göre cihazların yenilenmesi gelecek yılın başlarına sarkabilir. 

Kaynak: 1