Microsoft Mağazası’nda Tomb Raider: Definitive Edition adlı aksiyon-macera oyunu beklenmedik bir şekilde ücretsiz oldu.

Microsoft Mağazası’nda Tomb Raider: Definitive Edition adlı aksiyon-macera oyunu beklenmedik bir şekilde ücretsiz oldu.


2013 çıkışlı Tomb Raider oyunu, efsanevi seriyi tekrar canlandırdı ve Lara Croft’un yeni macera trilogisinin başlangıcını yaptı. Oyunun bir hayli yaşlı olmasına rağmen, hala ilgi çekici bir aksiyon oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Ve bu oyunu, üstelik geliştirilmiş sürümüyle birlikte, tamamen ücretsiz olarak almak mümkün. Oyuncular, Microsoft dijital mağazasında Tomb Raider: Definitive Edition’ın aniden ücretsiz olarak dağıtıldığını fark etti.

Oyunun bedava dağıtımının geliştiricilerin cömertliğiyle ilgili olmadığı açık. Yapımcılardan bu konuda resmi bir duyuru yapılmadı. Görünüşe göre, Tomb Raider: Definitive Edition, iç hata nedeniyle oyuncular için ücretsiz hale geldi. Oyunu almak için Microsoft Mağazası’nda oyunu bularak, tam sürümünü seçmeniz yeterli olacaktır ve bu sürümün ücretsiz olması gerekmektedir. Bunun için Microsoft hesabınıza ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kullanıcılar, oyunu PC üzerinde Xbox uygulaması aracılığıyla indirebileceklerini belirtiyorlar. Ne yazık ki, proje yalnızca belirli bölgelerde ücretsiz hale geldi. Görünüşe göre, geliştiriciler hata fark etti ve yavaş yavaş Tomb Raider’ı ücretsiz almayı kapatıyorlar. PC için sürümün, PC için üçleme paketine eklendiği ve yakında Game Pass aracılığıyla erişilebilir hale gelebileceği fakat hata sebebiyle herkes için ücretsiz hale geldiği anlaşılıyor.