Microsoft Windows Uygulamalarına Yapay Zeka Tabanlı Super Resolution Teknolojisi Eklemek Üzerinde Çalışıyor

Microsoft Windows Uygulamalarına Yapay Zeka Tabanlı Super Resolution Teknolojisi Eklemek Üzerinde Çalışıyor

Üstün çözünürlük teknolojisinin oyun endüstrisini gerçekten sarsıcı bir şekilde sarsması, oyuncuların görsel efektlerin kötüleşmesi pahasına performanslarını artırarak oyun deneyimlerini geliştirmelerini sağladı. Bu yenilik ayrıca geliştiricilere, özellikle izleme ışını izleme veya yollar gibi gelişmiş özelliklerle çalışırken zorlukla çalışabilecek oyunları piyasaya sürme fırsatı verdi.

Microsoft, görünüşe göre, Windows 11 insider build 24H2’de yeni özelliklerin bulunmasına yönelik ölçeklendirme teknolojilerini uygulama fikrini inceliyor. Bu ayarın gizli olduğu ve bazı deneyimli kullanıcıların etkinleştirme hakkında hızla bulgulara ulaştığı tahmin ediliyor.

  1. ViveTool’u GitHub sitesinden indirin ve dosyaları kolayca bulunabilecek bir klasöre çıkartın.
  2. Yönetici olarak komut istemini başlatın ve ViveTool klasörüne CD komutunu kullanarak geçin. Örneğin, CD C:vive.
  3. vivetool /enable /id:39695921 /variant:3 komutunu girin ve Enter tuşuna basın.
  4. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Bu özelliğin, kullanıcıların ya “otomatik süper çözünürlüğü” etkinleştirebilecekleri ya da her uygulama için bu ayarları değiştirebilecekleri “Sistem – Ekran – Grafik Seçenekleri” bölümünde bulunması gerekiyor. Raporlara göre, bu özellik muhtemelen NPU / AI çekirdeklerinde çalışacak ve bu çekirdekler, GPU’da bulunan tensör çekirdeklerini içerecek.

Windows uygulamaları için bu tür bir teknolojinin potansiyelini değerlendirmek zor olsa da, akla gelen ilk şey, medya oynatıcılarının kullanımıdır. Super Resolution gibi teknolojileri kullanan özel uygulama sürümlerine bel bağlamak yerine, kullanıcıların yapması gereken her şey, süper çözünürlüğü tüm uygulamalar için etkinleştirmektir.

Ayrıca, bu tür ayarlar oyunlara da uygulanabilir, potansiyel olarak kullanıcılara resmi olarak destek alamayacakları birçok oyun için sürücü düzeyinde bir Radeon Super Resolution’a benzer bir şeyi etkinleştirmelerine izin verebilir, özellikle retro oyunlarını hesaba katarak.

Bu özellik şu anda Windows 11 24H2 derlemesinde mevcut ve bu yılın sonunda piyasaya sürülmesi planlanıyor. Net bir tarih söylenmediği gibi, bu özelliğin gerçekten genel sürüme çıkışından önce yayınlanıp yayınlanmayacağı da kesin değil.