Microsoft, Xbox Oyunlarını Windows 10 PC’lerde Oynatabilmek İçin Çalışıyor

Microsoft, Xbox Oyunlarını Windows 10 PC’lerde Oynatabilmek İçin Çalışıyor

Thurrott’dan Brad Sams, Windows Insider build 18334’te gizlenen bir kodu bulan ilk kişi oldu. (gelen Windows 10 Nisan 2019 Güncellemesinin bir beta sürümü) Bu kodlar, Xbox One ve Windows PC oyunları ekosistemlerini birleştirmek isteyen teknoloji devine işaret ediyor. Bu özellik PC’lerin Xbox dosya biçimini okumasını sağlar.

Twitter kullanıcısı WalkingCat, Microsoft.GamingServices uygulamasının, Xbox One’ın orijinal kod adı olan Durango’ya atıfta bulunan iki sürücü yüklediğini belirtti.

 

Bu ayın başlarında, Microsoft, Windows Insider programının bir parçası olarak bir oyun testi başlattı. Windows 10 önizlemesini çalıştıran Insider’ları, State of Decay’in ücretsiz sürümünü yükleyip ve test etmeye davet ettiler.

“Oyun oynamak için özel olarak tasarlanmış bir teknolojiyi Windows’a getirmekten heyecan duyuyoruz. Bu sistemlerin beklendiği şekilde çalıştığını doğrulamamıza yardımcı olun ve ücretsiz olarak State of Decay’ı oynayın (yalnızca sınırlı bir süre!). Microsoft blogunda, oyunu yüklemek ve başlatmak için karşılaştığınız sorunları bize bildirin. ”

Görünüşe göre, Decay State’i kurarken, tüm dosyalar, uygulamaların ve oyunların çoğunun bulunduğu olağan Microsoft Mağazası sunucusundan (serverdl.microsoft.com) değil, Xbox Live sunucusundan indirilecek.

Microsoft .xvc dosya formatındaki oyununu PC’nize indirip, Windows PowerShell ile PC’lere oyun yüklemek için kullanım sunuyor. Şirket, yaklaşmakta olan Windows 10 sürümünde destek eklediği anlaşılan Xbox One için .xvc biçimini oluşturmuştu.

Sam’e göre, State of Decay yükleyicisini PowerShell’den çalıştırdığınızda, gerekli DirectX bileşenlerini bilgisayara yükleyen eski bir DirectX yükleme kurulum yordamını yükler.

 

Microsoft’un çabaları, şirketin Xbox One sistemini ve Windows 10’da oyun oynamaya zorlandığını açıkça gösteriyor. Entegrasyon gerçekleşirse, yalnızca Windows 10 kullanıcılarının Xbox One oyunlarını kurmalarına ve PC’lerinde çalıştırmalarına izin vermeyecek, aynı zamanda Bir oyun konsolu kullanmadan bunun tüm avantajlarından yararlanacaklar.