Microsoft’un, dizinin başarısının ardından yeni bir Fallout oyununu hızlıca yapmak istediği söylentilere göre

Microsoft’un, dizinin başarısının ardından yeni bir Fallout oyununu hızlıca yapmak istediği söylentilere göre

Fallout şu anda çok konuşuluyor, ancak her zaman iyi nedenlerle değil. Son haftalarda Fallout televizyon şovunun büyük bir başarı elde ederek ekranlara geldiğini ve tüm platformlarda oyun kataloğundaki oyuncu sayısının hızla arttığını gözlemledik. Öte yandan, Fallout 4 için Next-Gen güncellemesi dünya çapında hayranları hayal kırıklığına uğrattı.

Şimdi Xbox yönetiminin, bir sonraki Fallout oyununa olan büyük talebi fark ettiği ve bunu mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirmek için olanakları araştırdığı söylentileri ortaya çıktı.

Şu anda bir sonraki Fallout oyununun – muhtemelen sadece Fallout 5 – en erken 2030’lu yıllarda piyasaya sürüleceği bekleniyor. Bethesda Game Studios Starfield’ın geliştirilmesini tamamlamalı ve ardından The Elder Scrolls 6’yı yaratmalı ve piyasaya sürmelidir.

Bu durumu göz önünde bulundurarak ve Fallout serisinin son zamanlarda patlaması göz önüne alındığında, Xbox’un Fallout 5’in geliştirilmesini hızlandırmak istemesi şaşırtıcı değil.

The Xbox Two Podcast’in son bölümünde Jez Corden, “şirketin, Fallout franşizine olan büyük talebin farkında olduğunu ve herkesin bir sonraki oyunun seride ne kadar başarılı olacağını çok iyi bildiğini” belirtti. Şu anda, Fallout 5’in geliştirilmesini hızlandırmanın tek yolu, Bethesda Game Studios’tan tamamen almak olabilir. Bu, 2010 yılında Fallout New Vegas’ın piyasaya sürülmesinden bu yana Bethesda’nın dışında geliştirilen ilk büyük Fallout oyunu olabilir.