Microsoft’un yeni nesil konsol ve ekipman üretimi üzerinde çalıştığı doğrulandı.

Microsoft’un yeni nesil konsol ve ekipman üretimi üzerinde çalıştığı doğrulandı.

Microsoft, Xbox’in donanım tarafında 2024 yılının sonuna kadar resmen tanıtılacak birkaç yeni ürün üzerinde çalışıyor ve ayrıca bir sonraki nesil konsol üzerinde de çalışıyor. Bu haberi, bugün akşam yayınlanan resmi bir podcast’te, Phil Spencer, Matt Booty ve Sarah Bond’un gelecekteki Xbox hakkında detaylı bir şekilde konuştukları podcastte geldi.

Sarah Bond, şirketin ev konsolu sahnesinden vazgeçme düşüncesine gittikçe daha da yaklaştığı dedikodularını yıkan bir şekilde, donanımı pazardaki ana stratejisi olarak gördüklerini belirterek, geliştirme aşamasında olan yeni bir donanım hakkında daha fazla bilgiye Noel döneminde açıklık getirileceğini belirtti (bu taşınabilir konsollar, kontrol cihazları, aksesuarlar veya başka bir şey olup olmadığı belirtilmedi).

Ayrıca, Microsoft, bugüne kadar yapılmış en büyük teknolojik sıçramayı vaat eden yeni nesil bir Xbox konsolu üzerinde çalışıyor.

Donanım açısından bizi heyecanlandıran gelişmeler bizi Noel tatili sırasında açıklayacağız. Ayrıca, bir sonraki nesil yol haritasına yatırım yaptık. Amacımız, oyunun oyuncular, geliştiriciler ve vizyonları için daha iyi hale gelmesini sağlamak için şimdiye kadar gördüğümüz en büyük teknolojik sıçramayı sağlamak.